Jesu li žene sretnije s muškarcima koji su viši od njih?

Piše: Redakcija
 

Ako pripadate u skupinu nižih žena, a još imate visokog dečka, imamo odlične vijesti za vas. Naime, prema novom istraživanju koje prenosi portal Her.ie, a koje se bazira na 8.000 osoba, parovi kod kojih je veća razlika u visini općenito su sretniji.

Kako piše Her.ie, ta veza postojala je i u davnoj prošlosti. Naime, žene su općenito birale više muškarce koji su im izgledali kao bolji skupljači i lovci, i općenito sposobniji da zaštite njih i njihovu porodicu. Ipak, čini se kako je visina bitna u (samo) prvih 18 godina veze, a nakon toga prestaje biti važna, barem prema ovom istraživanju.

Jesu li žene sretnije s muškarcima koji su viši od njih?

Doktor Sohn, koji je proveo ovo istraživanje, pojasnio je u naučnom časopisu koji se bavi ličnostima ljudi te razlikama među nama kako je poznato da žene zbog evolucijskih razloga preferiraju visoke muškarce.

– Ipak, nijedna studija nije istraživala jesu li žene sretnije s višim muškarcima – dodao je.

– Veća razlika u visini kod parova rezultirala je pozitivnom korelacijom sa srećom žene – zaključio je.

Ipak, moramo dodati kako, poučene iskustvom brojnih poznatih i slavnih, možemo zaključiti i da ovo nije uvijek slučaj.

Pogledajmo samo par nedavnih prekida poput Kourtney Kardashian i Younesa Bendjimae, ili pak Hayden Panettiere i Vladimira Klitschka. Kim Kardashian i Kris Humphries također su imali znatnu razliku u visini, ali su se svejedno rastali.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti