Sud nije imao milosti za beskućnika: Provalio u Buckinghamsku palatu, prespavao u kraljicinom vrtu i završio u zatvoru

Piše: Redakcija
U kompleks Buckinghamske palate provalio je beskućnik, koji je četiri sata spavao u vrtu zvanične rezidencije britanske kraljice.

On je nakon toga uhapšen i osuđen na 28 dana zatvora.
 
Steven Lawler (44) je u zaštićeni kraljevski kompleks ušao 16. jula i slomio oglasnu tablu pričvršćenu za metalnu rešetku kako bi je iskoristio kao ležaj, saopštio je danas Westminsterski sud, prenosi portal Metro.
 
Bezbjednosni zvaničnici su Lawler  zatekli kako spava u blizini jugoistočnog ugla palate nešto poslije 05:00 sati ujutro, a on je na polomljenu tablu legao oko 01:00 sat.
 


Advokatica beskućnika kaže da je on “samo želio da malo spava” i da se izvinjava što je napravio probleme. Lawler, koji se sudu obratio putem video-linka, priznao je da je kriv i za nanošenje štete i za ulazak na zaštićenu teritoriju, rekavši da je “tamo želio da se skloni sa ulice”.
 
-Znali ste gdje ulazite, a trebalo bi da ste znali i kakve će to imati posljedice kad je riječ o bezbjednosti i troškovima. Ranije ste 70 puta osuđivani, a ovo je samo još jedan prestup u vašem strašnom nizu – rekao je sudija.
 
Lawler, koji je pričinio štetu u vrijednosti od 210 funti, osuđen je na 28 dana zatvora zbog provale na zaštićen posjed i na 21 dan iza rešetaka zbog nanijete štete, a kazne će izdržavati istovremeno.

Pročitajte još