Ludi zahtjevi glumaca koji su ispunjeni: Oskarovca su sedmicama morali hraniti na setu

Piše: Redakcija

Glumci su često prave dive i kruže glasine o tom šta sve zahtijevaju na snimanju filma – sve velike zvijezde imaju popis želja koje graniče sa suludim. Ali, postoje neki zahtjevi koji su ipak malo čudniji od drugih – a čak i njih su reditelji i cijela filmska ekipa ispunjavali.

Mike Myers u ‘Shreku’

Kad su Mikeu Myersu pokazali radnu verziju Shreka, glumac je zaključio da bi trebao promijeniti naglasak glavnog lika. Moderni animirani filmovi snimaju se jako dugo, a scene se često rade tek nakon što je glumac snimio tonove kako bi se sve savršeno poklapalo. 

Pa iako je Myers već snimio sve svoje dijaloge, uspio je ubijediti reditelje i cijelu produkcijsku ekipu kako bi Shrek zvučao mnogo bolje sa škotskim naglaskom. Odobrili su mu ponavljanje snimanja što je Dreamworks na kraju koštalo dodatnih pet miliona dolara.

Johnny Depp u ‘Piratima s Kariba’

Oduvijek znamo da je Depp čudak, ali ovo je ipak malo previše. Kao velika zvijezda, Johnny je odlučio da neće učiti svoj tekst jer mu je to prenaporno. 

Umjesto toga uspio je isposlovati da ima ‘bubicu’ u uhu i da mu sve njegove govorne dijelove čitaju dok se snimaju scene. Studio je tako morao zaposliti dodatnu osobu koja će se baviti samo time, zato da Depp ne bi morao pamtiti dijaloge.

Samuel L. Jackson u ‘Ratovima zvijezda: Napad klonova’

Ok, fanovima je jasno da zločesti dečki imaju crvene svjetlosne mačeve, a dobri dečki zelene ili plave. Sve do ‘Napada klonova’, kad je Samuel L. Jackson mirno ušetao sa svojim ljubičastim mačem.

Razlog? Jackson se htio ‘istaknuti’ u scenama borbe i uvjerio je Georgea Lucasa da mu napravi jedinstveni svjetlosni mač. Svaka čast.

Jack Nicholson u ‘Pokojnima’

Legendarni glumac jako je htio raditi s Martinom Scorseseom, ali uloga u ‘Pokojnima’ bila mu je malo dosadnjikava. Scorsese je također jako htio Nicholsona pa je popustio svim njegovim zahtjevima. Među njima je bila izmjena scenarija kako bi njegov lik bio zločestiji, ubacivanje scene u kojoj šmrče kokain sa stražnjice prostitutke, ali i jedan dosta bizaran.

Kao veliki fan košarkaškog kluba LA Lakers, Nicholson je na setu zabranio bilo kakva obilježja i navijačke rekvizite kluba Boston Celtics – a film se snimao i radnja se odvija u Bostonu.

Daniel Day Lewis u ‘Moje lijevo stopalo’

Poznat po specifičnim metodama uživljavanja u lik i općenito teškom karakteru, Daniel Day Lewis na snimanjima je uvijek najveći čudak. Tako je bilo i kad je glumio muškarca koji je praktički nepokretan jer boluje od cerebralne paralize u filmu ‘Moje lijevo stopalo’.

Lewis je po cijele dane bio ‘u liku’ i nije izlazio iz invalidskih kolica pa su ga članovi ekipe morali voziti po setu. Također su ga morali hraniti jer njegov lik to nije mogao učiniti sam. Hranili su ga u pauzama jer za glumca pauze u uživljavanju nije bilo. Svi su to trpjeli jer nisu htjeli uništiti njegovu genijalnu izvedbu za koju je kasnije dobio i Oscara.

Wesley Snipes u ‘Blade: Trojstvo’

S obzirom na to da bez njega nisu mogli napraviti film, Wesley Snipes odlučio je iskoristiti situaciju. Navodno je po cijele dane bio u svojoj prikolici na setu i pušio travu, a izlazio bi samo kad bi trebali snimiti kadrove izbliza.

U nekom se trenutku posvađao s rediteljem pa je do kraja snimanja s njim komunicirao samo preko post-ita.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti