Carlos Valderrama: Vlasnik najbolje fudbalske frizure svih vremena nasmijava i danas

Piše: Redakcija

Carlos Valderrama jedan je od najboljih fudbalera svih vremena. Godine 2004. izabran je u „najvećih 100“ i jedini je kolumbijski fudbaler koji tako visoko kotira na listama najboljih igrača svih vremena. Valderrama je postigao mnogo golova, njih čak 175. Igao je U Evropi i SAD – u, a starije generacije pamte njegove odlične igre, ali i zanimljivu pojavu. Godine 1994. njegova rodna Kolumbija nije se proslavila na Mundijalu u SAD –u, ali fudbalski svijet  nažalost pamti najvjerovatan događaj. Valderramin saigrač, tada 27 – godišnji Andrés Escobar na utakmici protiv SAD  -a postigao je autogol, što ga je koštalo života. Na ulici u gradu Medelinu sa 11 hitaca ubio ga je revolveraš, a iza ubistva je vjerovatno stajala kolumbijska mafija.

Ipak, nevjerovatna plavokosa afro- frizura Carlosa Valderrama po kojoj je bio apsolutno prepoznatljiv, ljepši je i zabavniji dio nastupa Kolumbije na Mundijalu 1994. U februaru 2004. okončao je 22 – godišnju vrlo uspješnu fudbalsku karijeru, no još uvijek se kreće oko reprezenatacije Kolumbije, dajući podršku “Kafedžijama”. Trenutno je u Rusiji gdje je viđen na stadionu tokom utakmice Kolumbija -Poljska, a društvo mu je pravio  bivši golman Rene Higuita, još jedna  nevjerovatna sportska i apsolutna legenda, kakvu samo Južna Amerika može roditi , te takođe vlasnik jedne od najboljih fudbalskih frizura Latinske Amerike.

Zbog svoje jedinstvene frizure, Carlos Valderrama je rado viđen gost gdje god se pojavi, a društvene mreže ga obožavaju. U sretnom je braku sa suprugom Claribeth, koja nevjerovatno liči na njega i ima istu kosu, a imaju šestero djece.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti