Nevjerovatno mjesto u Alpama: Austrijanci otvaraju prvi muzej posvećen Jamesu Bondu

Piše: Redakcija

Ako ste ikada poželjeli da uđete u svijet tajnog agenta 007, uskoro ćete imati priliku za to.

Novi interaktivni projekat 007 ELEMENTS otvara se 12. jula na preko 3.000m nadmorske visine, na vrhu planine Gaislachkogl, u austrijskom Soldenu. Ovaj muzej na dva sprata izgrađen je od čelika, betona i stakla i izgledom podsjeća na tajno Bondovo skrovište u austrijskim Alpima.

Ljubitelji serijala filmova o najpoznatijem svjetskom tajnom agentu prepoznaće ovu lokaciju iz scena snježne jurnjave u filmu „Spektra“ iz 2015. godine. Muzej se zapravo nalazi odmah pored restorana Ice Q, koji je u filmu predstavljen kao izmišljen Hoffler Klinik.

Inspirisan dizajnom u filmovima o Jamesu Bondu, arhitekta Johann Obermoser je, između ostalog, na ovom projektu sarađivao i sa Neal Callow-om, art direktorom Casino Royala, Zrna utjehe, Skyfall-a i Spektre.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=DxoUupNbnXs

-007 ELEMENTS priča priču o nastanku filmova o agentu 007 na ultramoderan, emotivan i angažovan način. Ova nevjerovatna lokacija goste transportuje u Bondovo okruženje i priče o njemu oživljava na jedinstven i nezaboravan način – kaže Obermoser.

Unutar 007 ELEMENTS goste očekuje interaktivno iskustvo, sa audio i vizuelnim efektima koji će učiniti da se osjećaju kao da su na filmu.

Muzeju se može pristupiti samo Gaislachkoglbahn gondolom iz Soldena, cijena ulaznice za odrasle iznosi 22 eura, dok je za djecu 12 eura, piše portal travelmagazine.rs.

Pročitajte još