Pet lekcija koje smo naučili od uspješnih poznatih žena

Piše: Redakcija

Tako smo i ovaj put inspiraciju potražili u njihovim vrijednim lekcijama. Oprah, Beyonce, J.K. Rowling, Emily Weiss i Sheryl Sandberg su nam velika inspiracija, a u nastavku otkrijte koje su nas njihove riječi motivirale i šta iz njih možemo naučiti.

Oprah

“Nekad sam se bojala da će ljudi pitati “što si ona umišlja ko je?” Ali sada imam hrabrosti ustati i reći to sam ja!”

Ova slavna izjava poznate voditeljice dokaz je da uvijek moramo biti vjerni i dosljedni sebi jer ako sami ne vjerujemo u sebe, teško će nam povjerovati neko drugi. Lako je pasti pod utjecaj okruženja i neprestano se uvjeravati da trebate zadovoljiti očekivanja drugih, no istina je da zapravo odgovaramo samo sebi jer smo mi ti koji postavljamo ciljeve. Biti vjerni sebi zahtijeva hrabrost, ali donosi i velike nagrade u obliku samoispunjenja.

 

J.K. Rowling

“Sve je moguće ako imate dovoljno drskosti da to učinite.”

Emily Weiss

“Možete smisliti milion izgovora zašto nešto nije ispalo kako ste planirali, ali na kraju jednostavno to popravite i idite dalje. Budite osoba od rješenja.”

Osnivačica Into The Glossa i Glossiera izgradila je jedan od najuspješnijih brendova danas. Učinila je to jer je vjerovala da može ostvariti baš svaki cilj koji si je postavila. I pritom je kao i svi mi sumnjala u sebe, ali bi se onda podsjetila da ništa nije nemoguće i da svaki problem ima svoje rješenje.

 

Beyonce

“Kad bi sve bilo savršeno, onda ne bismo imali iz čega učiti i nikad ne bismo rasli.”

Beyonce ima cijelu vojsku obožavatelja koji se ne dive samo njenom talentu za pjevanje i ples, već i njenoj snazi i svemu onome što je postigla. No, vjerovali ili ne, ni Bey nije savršena. Ima težak odnos s svojim ocem koji je bio menadžer njene skupine Destiny’s Child i u tom periodu uzrokovao niz javnih prepirki koje su često završavale tužbama, dok o Jay-Z-jevoj prevari otvoreno govori i pjeva u svojim pjesmama, ali iz svih je situacija ponešto naučila i nastavila dalje te je sada uspješnija no ikad.

 

Sheryl Sandberg

“Ako vam ponude sjedalo u svemirskom brodu, ne pitajte koje sjedalo.”

Shery Sandberg je došla do CEO pozicije u Facebooku vjerujući da jednostavno treba uzeti limune koje nam život daje i iskoristiti ih najbolje što znamo. I sama se borila s nedostatkom samopouzdanja i vjere u sebe, ali bi uvijek prihvatila izazov i onda učila nositi se s njime najbolje što zna. Time nas je sve naučila da se trebamo boriti protiv svojih strahova i prestati govoriti da nešto ne možemo već se jednostavno baciti na posao.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti