Žene privlače muškarci koji liče na njihovu braću…

Piše: Redakcija

Naučnici su još jednom potvrdili da žene najviše privlače muškarci koji imaju karakteristike koje su im već poznate, prenosi Index.hr.

Tačnije, istraživanje objavljeno u Evolution and Human Behaviour Journalu pokazalo je da žene privlače muškarci koji liče na njihovu braću.

Naučnici su učesnicima istraživanja ponudili fotografije na kojima su se nalazila braća i partneri žena koje su fotografije poslale volonterski ili braća i partneri slavnih žena. Na jednoj strani su ispitanici mogli vidjeti fotografiju brata volonterke (ili slavne dame), a na drugoj su im bile ponuđene četiri fotografije – na tri su se nalazili slučajni muškarci, a na jednoj partner iste te žene. Morali su odabrati koji od četiri muškarca najviše sliči bratu.

-Naši rezultati nisu pokazali da se to odnosi na svaku ženu, ali su pokazali da, na razinama većima od same slučajnosti, partneri pokazuju suptilnu sličnost s braćom- rekla je Tamsin Saxton, glavna istraživačica za Independent.

Saxton je na ovo istraživanje potaknulo jedno ranije istraživanje koje je pokazalo da žene privlače muškarci koji nalikuju njihovim roditeljima.

-Familijarnost je privlačna- zaključila je Saxton.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti