Podizanje brade

Sjednite ravnih leđa i ramena. Glavu okrenite prema lijevom ramenu. Napućite usne kao da ga želite poljubiti te ostanite tako 10 sekundi. Vratite se u početni položaj te ponovite vježbu 10 puta. Istu stvar ponovite i na desnom ramenu. Ova vježba je odlična za zatezanje mišića lica i vrata.

Kruženje glavom

Stanite uspravno. Lagano kružite glavom od jednog ramena prema drugom. Prilikom izvođenja vježbe vodite računa da su vam oči uvijek otvorene kako vam se ne bi zavrtjelo u glavi. Uradite deset ponavljanja na jednu, a zatim deset i na drugu stranu.

Vježbe za prednji dio vrata

Stanite uspravno te glavu blago savijte unazad. Zategnite tetive na prednjem dijelu vrata tako što ćete donju usnu prevući preko gornje. Ostanite u tom položaju desetak sekundi pa se vratite u početni. Vježbu ponovite deset puta.

Žvačite žvakaću gumu

Ovo je najlakša vježba jer ne zahtijeva mnogo napora  i većina nas je svakodnevno radi. Žvakanje žvakaće gume jača vilične mišiće i pomaže pri smanjivanju podbratka. Vodite računa da je žvaka bez šećera, jer sigurno ne želite vježbajući “zaraditi” koji kilogram viška.