I Bill Gates ima razloga da žali za mladosti, evo i zbog čega

Piše: Redakcija

Suosnivač Microsofta, veliki filantrop i dobrotvor Bill Gates u nedavnom govoru prisjetio se studentskih dana te publici iskreno pričao o stvarima iz tog dijela života koje je, kaže, trebao više raditi, a nije.

Poznati milioner prošlog je utorka sjeo i razgovarao sa studentima iz univerziteta Harvard, gdje ga je studentica Danica Gutierrez pitala postoji li dio studentskog života koji mu nedostaje. Gates je ostao zatečen te je na zanimljivo pitanje dao jednako zanimljiv odgovor.

– Iskreno, trebao sam biti društveniji, rekao je. Penzionisani šef Microsofta ispričao je anegdotu o Steveu Ballmeru, bivšem izvršnom direktoru Microsofta koji ga je tokom studija cijelo vrijeme navlačio da ode do Fox Cluba, društvene grupe na Harvardu koja je po mnogočemu bila slična brojnim fakultetskim bratstvima.

– Bio sam toliko antisocijalan da za takva mjesta uopće nisam niti znao, dok je (Steve) Balmer je zaključio da mi trebaju izlascii, pretpostavljam, alkohol. Prihvatio sam njegov poziv i iskreno puno sam tamo naučio, opisao je.

Ballmer je bio na Harvardu u isto vrijeme kada i Gates te je za razliku od njega bio pravi društveni leptirić: bio je član Fox Cluba, menadžer tima za američki nogomet te novinar za čak dva fakultetska izdanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti