Jedne u milion: Blizankinje s različitom bojom kože

Piše: Redakcija

Blizankinje iz Birmingama, Milie i Marcia, rijedak su fenomen – s 11 godina, jedna je svjetle puti, a druga tamnoputa, dok su na rođenju imale istu boju kože.

Marcia danas ima bijelu kožu, plave oči i plavu kosu, poput njihove majke bjelkinje, dok Mile ima tamnu kožu, smeđe oči i crnu kosu i likom je na oca, koji je sa Jamajke.

Ove djevojčice, koje su svoju nesvakidašnju priču ispričale za “National Geographic”, već su svjesne šta znači rasizam i svakodnevno se susreću s pitanjem “da li su stvarno bliznakinje”.

Njihovi roditelji kažu da nisu marili za mišljenja drugih ljudi kada su ušli u vezu, a time su se vodili i kada su one došle na svijet.

– Promjena se prvo primetila kod Mili. Njena koža postajala je sve tamnija i tamnija, ali to nas nikada nije brinulo, jednostavno smo to prihvatili – kaže otac Michael Bigs.

Gdje god da su se pojavile, privlačile su poglede ljudi, jer je ljudima bilo zanimljivo što su djevojčice drugačije, a često nisu vjerovali da su blizankinje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti