Muška vs ženska prijateljstva

Piše: Redakcija
Prijateljstvo kao termin, i kao pojam zaista sjajno zvuči, na papiru. Stvar kod prijateljstava je ta što imaju veze sa ljudima, uglavnom, a svi znamo da su ljudi, matematički rečeno – promjenljiva kategorija, ili još bolje, isto matematički rečeno – nepoznata, u većini slučajeva.
Ali, opet, u većini prirode nas, ljudi, je da se okružimo istim ili sličnim primjercima našeg roda i da imamo prijatelje, s kojima dijelimo stvari koje generalno ne bi umjeli i ne bi mogli da zadržimo za sebe, ili barem da ćaskamo, o bilo čemu – da li ovaj vikend igrati keca na Vest Hem jer MORAJU da dobiju kod kuće, ili o tome kako je ona Mira opet na sebe stavila kilo i po šminke da bi se za njom okretali na ulici, jer to, eto njoj imponuje, i voli da čini ljubomornim svoje takozvane drugarice. Muško-muška prijateljstva su dosta lakša i za funkcioniranje i za održavanje, iz prostog razloga zato što imaju veze s muškarcima, koju smo, da tako kažemo izuzetno prosti za upotrebu i većina stvari koja izaze iz naših usta niti može niti ima neki dublji i skriveni smisao, nego je, eto, to što jeste, što je izgovoreno.Pritom, volimo da zezamo sagovornika, čitaj DRUGARA, do te mjere da ode kući, to računamo kao tri boda i historijsku pobjedu u gostima, kakva god da je tema u pitanju. Recimo, čak i kada nam drugar saopći neke baš lijepe vijesti, teško je iskulirati, a da mu ga ne zabiberiš, jer to drugari rade.– Hej brate, imam nešto da vam kažem.
– Reci brate.
– POSTAT ĆU OTAC!
– Pa čestitam burazere, da ste živi i zdravi, cmok cmok cmok.
– Hvala braćo, hajd da popijemo po koje pivo.
– Samo reci mi, je l’ ti zna žena za to?
– MA TJERAJTE SE GDJE NE TREBA, IDEM KUĆI!Ali, to je to. On se šokira u trenutku, ali on zna da se šale i da ga vole, tako da, nema tu mjesta ni vremena da se ljutnja zadržava i tovari neko duže vrijeme, pa da se tokom tog istog vremena pretvori u neki prezir ili mržnju.

Kod žena se u razgovoru mora biti sofisticiraniji, jer zamislite da se tu primjenjuje isti princip.

– Hej draga, je l’ izgledam debelo u ovome?
– U čemu, u sobi?
– He he he he.

I onda kad dođe kući.

– Ivana, zamisli MOLIM TE šta mi je ona Milica rekla! HEEEEEJ, pa ja ti sve vrijeme pričam da je ona nije sva svoja. Ja debela, JA?! Pa ona je toliko debela da oko nje uvijek orbitiraju tri omanje djevojke, ima svoje gravitaciono polje bre, hej!

Sa ženama se mora biti obazriv, svakog dana, svakog minuta i svake sekunde, naročito žena prema drugoj ženi, jer su inteligentne i sposobne da zamisle kakve razmjere osveta jedne može da ima. Muškarci ako se zakače onda izbuše jedni drugima gume na biciklu, i poslije uvečer se nađu na piću, a kod žena je sve naizgled fino, dok kuje plan osvete, kao da joj je cijelu familiju, frizerku, kozmetičarku ubacila u gasnu komoru.

Da se ne lažemo, 99 posto žena koje poznajemo imaju bivšu najbolju drugaricu, piše lolamagazin.

 

Pročitajte još