Fotografija muškarca koji plačući večera uz pepeo svoje supruge dirnula ljude širom svijeta

Piše: Redakcija

Srceparajuća fotografija na kojoj stariji muškarac večera s pepelom svoje pokojne supruge u restoranu u teksaškom Corpus Christiju, postala je viralna na društvenim mrežama i izazvala saosjećanje i tugu kod mnogih ljudi širom svijeta.

Fotografiju je postavila Chasidy Gwaltney koja je na Valentinovo večerala sa svojim partnerom u istom restoranu. Ovaj prizor ju je mnogo potresao i potakao na razmišljanje o bitnim stvarima u životu.

– Krivi smo što uzimamo našu drugu polovinu zdravo za gotovo s vremena na vrijeme. Nekada zbog posla u kojem se trenutno nađemo zaboravimo poljubiti tu osobu na odlasku ili kazati volim te, te ne primjećujemo kako te male stvari znače mnogo našoj posebnoj osobi – napisala je.

Muškarac je čak naručio dvije čaše vina i jednu stavio ispred staklene boce u kojoj se nalazio pepeo. Zaplakao je kada je večera stigla.

– Ova fotografija govori glasno i možda će vas zaboljeti kao mene. Volite svoje partnere dok imate priliku, nikada ne znate šta će vam sutra donijeti ili oduzeti – kazala je Gwaltney.

Fotografija je dobila na desetine hiljada lajkova, dijeljenja i komentara.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti