Zatražio razvod jer se supruga kupala samo jednom godišnje

Piše: Redakcija

Jedan muškarac iz Tajvana je nedavno podnio zahtjev za razvod, a sud ga je odobrio. Muškarac se žalio da njegova žena provodi psihičku torturu jer se pere samo jednom godišnje i tek povremeno opere kosu i zube.

Žena koja se preziva Lin se, dok su hodali, kupala jednom sedmično, no nakon vjenčanja stanje se pogoršalo, tvrdi muž.

Prvo se počela prati jednom mjesečno, a onda dva puta godišnje. Kada se počela kupati jednom godišnje, muž više nije mogao izdržati.

Muž tvrdi i da su se zbog ženine neobične navike seksali samo jednom godišnje i da zbog toga nisu imali djece u braku koji je trajao desetljeće. Lin je nezaposlena, nezaposlen je bio i njezin uskoro bivši muž.

– Imao sam priliku raditi kao zaštitar, ali me Lin nagovorila da ostanem kući i brinem se za punca – kaže suprug. Financirala ih je ženina majka koja im je povremeno plaćala dnevne troškove,

– Ostali smo sirotinja jer niko od nas nije radio. Nisam mogao platiti zdravstveno osiguranje niti priuštiti odlazak zubaru – žali se suprug.

Kaže da je 2015. godine pronašao posao i odselio iz kuće. Nakon što mu se žena pojavila na radnom mjestu i tražila da da otkaz, muškarac je odlučio zatražiti razvod. Lin kaže da se protivi razvodu, da su njeni roditelji njenog supruga tretirali kao vlastitog sina. Kaže i da je otišla na njegovo radno mjesto jer joj se nije javljao.

Sud je odobrio razvod, ali se Lin može žaliti na odluku, prenosi 24sata.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti