Kontrolirajte troškove: Pet aplikacija za upravljanje finansijama

Piše: Redakcija

Pametni telefoni mogu nam pomoći u mnogočemu pa i u kontroliranju troškova. Ponekad je teško pratiti koliko, zapravo, trošimo posebno kada nemilice provlačimo karticu bez provjeravanja stanja. No, kada se jednom svi troškovi stave na papir, lakše je shvatiti gdje trošimo previše i gdje bismo mogli uštedjeti. Aplikacije koje smo pronašli će vam u tome i pomoći, naročito tokom praznika,
kad inače najviše i strada kućni budžet, ali i pružiti savjet kako pametno uložiti novac.

Mint
Mint je odlična aplikacija ako vam treba finansijski savjetnik. Tu možete pratiti koliko ukupno trošite, koliko od toga otpada na račune, namirnice, zabavu i razne druge kategorije. Aplikacija će vam pokazati trošite li previše s obzirom na budžet kojim raspolažete, a pomoći će vam i shvatiti gdje biste mogli uštedjeti.

Moneybox
Ova aplikacija naučit će vas ulagati u dionice. Bez mnogo truda u aplikaciji odredite koliko želiteuložiti, a ona će sve učiniti umjesto vas i potencijalno vam i donijeti zaradu.

Wally
Uz ovu aplikaciju možete pratiti koliko ste zaradili, potrošili ili uštedjeli. Wally će izračunati koliko trošite u kojoj kategoriji i pružiti vam uvid u to gdje biste eventualno mogli uštedjeti.

Money Dashboard
Ova je aplikacija odlična ako imate više računa u različitim bankama. Kroz nju možete upravljati svim računima te će vam biti mnogo jednostavnije pratiti koliko trošite.

Tricount
Tricount je idealan za praćenje grupnih troškova. Ako dijelite troškove za namirnice s cimerima ili troškove smještaja na putovanju s prijateljima, ova će vam aplikacija pomoći da lakše podijelite troškove i pratite ko je koliko potrošio kao i ko je kome dužan. Ova je aplikacija sjajna, jer je možete podijeliti s prijateljima te svako sam može unijeti koliko je potrošio.

Pročitajte još