Odgovorno roditeljstvo: Razvedeni par svake godine pravi porodične fotografije sa svojim sinom

Piše: Redakcija

Razvod je težak period, pun procedura, kajanja, razočarenja i tuge. Kada par ima djecu sve postaje još teže. Iz tog razloga su Victoria Baldwin i njen bivši suprug Adam Dyson obećali da će njihov sin biti prioritet i da će s njim praviti tradicionalne porodične portrete.

Par se razveo ubrzo nakon drugog rođendana njihovog sina, a upravo on ih i dalje povezuje.

– Nismo zaljubljeni, ne slažemo se uvijek, nismo najbolji prijatelji, ponekad čak ne možemo podnijeti jedno drugo, ali smo zauvijek povezani našim lijepim, pametnim, dobrim, suosjećajnim i zabavnim sinom – napisao je Adam na svom Facebook profilu.

Victoria i Adam ističu kako ništa nije važnije od života njihovog sina i kako su oboje zaslužili kvalitetno vrijeme s njim.

– Adam i ja nismo savršeni roditelji, ali smo napravili dogovor kada smo se razveli. Naš sin je na prvom mjestu, tako da još uvijek pravimo porodične portrete. On neće rasti s roditeljima koji žive zajedno, ali će odrastati uz poštovanje, ljubaznost, empatiju i ustrajnost – napisala je Victoria.

Victoria je za CBS rekla da su ovakvu odluku donijeli ubrzo nakon razvoda, jer su shvatili da prepirkama povređuju svog sina.

– Imali smo burnu raspravu pred njim, sjeo je pored mojih nogu i plakao. Razmislila sam i shvatila da sam više fokusirana na to da povrijedim njegovog oca, nego da utješim svog sina. Nisam htjela da bude tako”, rekla je Victoria koja je nakon toga zakazala fotografisanje, a Adam im se pridružio.

Od tada je to njihova tradicija. Među brojnim komentarima podrške bilo je i onih koji tvrde da će se sve promijeniti kada neko od njih pronađe drugog partnera.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti