U današnjem svijetu tehnologija se razvija zapanjujućom brzinom, kada se sjetimo da smo samo prije nekoliko godina još koristili mobitele na preklop, kasete, digitalne fotoaparate i tako dalje, a danas je to sve već historija, prenosi Business Insider.

Nismo sigurni koje tačno inovativne ideje budućnost nosi i ne znamo hoće li nam se sve svidjeti, ali napredak ne možemo izbjeći. Nakon sprovedenog istraživanja pronađeno je nekoliko uređaja za koje bi se moglo reći da se u skoroj budućnosti više neće koristiti.

Novine i magazini

Njihova upotreba u svakodnevnici već je uveliko pala napretkom tehnologije i interneta pa su ljudi novine i magazine zamijenili internetskim portalima i web stranicama.

Digitalne kamere

Više skoro niko i da ne koristi stare “fotiće” jer se u novije doba sve može zabilježiti pametnim telefonima koji imaju HD rezoluciju kamere.

Hard disk

Uskoro, tvrdi diskovi bit će stvar prošlosti, a podaci će se pohranjivati isključivo “na oblaku”, odnosno na icloud-u

Karte i GPS

Sjećate li se vremena kada nije postojao GPS? Kada ste više puta krivo skrenuli i okretali dok niste našli pravu adresu, ili ako ste išli na neki duži put pa raširili onu veliku papirnu kartu u kojoj se nitko nije mogao snaći? Uskoro će ove karte u potpunosti izaći iz upotrebe, a ni GPS standardni uređaji više se neće koristiti, jer su sad već na svim mobitelima i tabletima dostupne karte s raznim uslugama.

Fax mašina

Budimo realni, ovo je trebalo izumrijeti već odavno. Obzirom na to da danas postoje mnogo jednostavniji načini za slanje papirologije, jer sve uglavnom ide preko interneta, novije generacije vjerojatno neće znati ni što je to fax.