Vladar Tajlanda ljubavnici oduzeo sve titule; zanemarila je palaču i radila mu protiv supruge

Piše: Redakcija

Prije nekoliko sedmica tajlanska kraljevska porodica privukla je pažnju svjetske javnosti neobičnim spektaklom. Kralj Maha Vajiralongkorn (67) svoju dugogodišnju djevojku Sineenat Wongvajirapakdi (34) imenovao je službenom ljubavnicom. Međutim, iz tajlandske kraljevine ove sedmice stiže vijest da sreća nije bila dugog vijeka. Kralj, kojeg još zovu i Rama X., oduzeo je svojoj ljubavnici sve titule.

Kralj Maha Vajiralongkorn u šetnji s ljubavnicom Sineenat Bilaskalayani

Sineenat je ostala bez svih titula

Svoju odluku je obrazložio činjenicom da je bila nelojalna palači. „The Bloomberg news agencija“ citira zvanični sudski report: „Sineenat je svojim ponašanjem zanemarila monarhiju, dovela do sukoba među kraljevskim službenicima, uzrokovala nesporazume u javnosti, a osim toga, pokušala je radi ličnih interesa sabotirati suprugu monarha, kraljicu Suthidu.

Osim kraljevskih, Sineenat je ostala i bez vojne titule. Naime, prije veze s kraljem, bivša medicinska sestra radila je kao njegov tjelohranitelj i pilot u zrakoplovstvu. Hoće li se moći vratiti svom poslu nije poznato.

Ceremonija vjenčanja sa četvrtom suprugom, danas kraljicom Suthidom

Kraljica Suthida je prisustvovala i ceremoniji na kojoj je njen suprug zvanično imenovao svoju ljubavnicu 

Zanimljivo je da je i kraljica Suthida, kraljeva četvrta supruga, ranije bila odgovorna za njegovu sigurnost. 41-godišnjakinja, koja se u maju udala za Ramu X, prije braka je obnašala dužnost zamjenika šefa službe kraljevskih tjelohranitelja. A kada je kralj u julu ove godine, službeno proglasio poliamoriju (višeljublje), te Sineenat proglasio svojom ljubavnicom, Suthida je također morala prisustvovati ceremoniji. Na spektaklu je učestvovala, a kako drugačije nego skamenjenog izraza lica.

Pročitajte još