Mali trikovi za velike žene

Piše: Redakcija

Iskoristite prostor

Kako biste na najbolji način iskoristile prostor u ormaru, kutije za odlaganje postavite na vrh. Na kukice zakačite šešire, a unutrašnju stranu ormara iskoristite za obuću. Cipele koje manje koristite stavite na gornje police, torbe objesite na kvake na vratima, a pantalone složite u ladice.

Iskoristite tehnologiju

Tehnologija je toliko napredovala da je tržište prepuno pomagala, koja će vam pomoći u svakodnevnim poslovima štedeći pri tome vaše dragocijeno vrijeme koje možete potrošiti na neki mnogo bolji način. Baš zbog toga, iskoristite sve prednosti tehnologije i napravite revoluciju u svom domu – od pametnih veš mašina, usisivača, sve je moguće pronaći ali i aplikaciju koje će vas podsjetiti da nešto trebate uraditi.

Ispravite tepih kockicama leda

Kada pomjerite namještaj, na tepihu ostaju udubljenja od nogara. Istrljajte ta mjesta kockicama leda i dlačice tepiha će se podići.

OČISTITE MAŠINU ZA VEŠ

Uz četiri jednostavna koraka dubinski ćete očistiti veš mašinu. Prvo pokrenite kompletan program pranja samo sa izbjeljivačem kako bi se mašina očistila i dezinficirala. Nakon toga ponovo pokrenite pranje, ali ovog puta sa sirćetom, koje će rastopiti nakupine deterženta i prljavštine. Na kraju krpom očistite prostor oko bubnja mašine, uključujući i gumu na vratima.

Stare pletene košare

Starim pletenim košarama možete vratiti sjaj tako što ćete ih obnoviti bojom iz raspršivača u skladu s bojom vašeg namještaja. Osvježene i ukrašene košare mogu vam služiti kao ukras, za spremanje voća, ključeva, čepova, plastičnih vrećica i svega onog što inače nema pravo mjesto.

So čuva boju

Kako biste povratile boju odjeći i dale joj svjež izgled, u veš mašinu dodajte pola čaše soli ili u ovoj mješavini ručno operite veš.

Svilena posteljina za ljepotu

BEAUTY STRUČNJACI SAVJETUJU

Spavanje na svilenoj posteljini doprinosi svježijem jutarnjem izgledu.  Zapravo, posteljina od svile koja sprječava pregrijavanje, znojenje i isušivanje kože pomoći će vam da održite ljepotu. Svila je prirodna i hipoalergenska tkanina koja djeluje nježno na kožu, a postoji i mnogo manja šansa da ćete se spavajući na svili probuditi s otiscima zgužvane jastučnice na licu. Ona ne upija vlagu i masnoću kao pamuk, koji osim suhom kožom može rezultirati i aknama. Svila je bolja i za kosu, jer se dlake ne mrse, a glatka površina sprječava petljanje.  Pa nije ni čudo, da mnoge poznate dame spavaju na svili.

I na kraju vrijeme za vas

 

Sva žena treba mir, tišinu i vrijeme za sebe. Zato, posvetite se sebi i svojim aktivnostima. Napravite raspored. Kada djeca spavaju, spavajte i vi. Ipak, svakoj osobi je potrebno do sedam i po sati sna, pa zašto i mama ne bi imala tretman kao i svi drugi. Provodite vrijeme ispijajući kafu. Čitajte i isplanirajte neki hobi. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti