Oprez s kritiziranjem partnera

Piše: Redakcija

Kritika u vezi je toliko štetna da su je istraživači identificirali kao jedan od glavnih razloga prekida. Naravno, to ne znači da stalno trebate držati jezik za zubima, ali način na koji dajete kritike partneru mora biti blaži.

Ljudi često pribjegavaju kritici kako bi se zaštitili. Napadanje ili okrivljivanje partnera je samo nemogućnost da kažemo šta nam je uistinu potrebno. Puno je lakše kritizirati partnera nego reći da vaše potrebe nisu zadovoljene i da trebate pomoć.

Kritiziranje često dovodi do svađa koje narušavaju vaš odnos. Osim toga, gubite poštovanje od partnera, a možete poljuljati i njegovo samopouzdanje jer neće biti siguran postoji li ijedna stvar koja će vas zadovoljiti.

Kritika također narušava povjerenje, a čestu kritiku partner može doživjeti kao izdaju. Osim toga, kritika uništava i vašu intimu i stvara emocionalnu distancu između vas i vašeg partnera.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti