Azra savjetuje: Trikovi za pravilno održavanje grudnjaka

Piše: Redakcija

Jeste li i vi jedna od onih žena koje svoje grudnjake  peru u mašini za veš? Iako je riječ o najbržem načinu za njegovo održavanje, trebate znati da mašina može uništiti vaš grudnjak. Preporučuje se da prije pranja pročitate šta piše na etiketi vašeg grudnjaka, a sve zbog činjenice da su grudnjaci uglavnom napravljeni od spandeksa, materijala koji u većini slučajeva bude uništen kada dođe u kontakt s toplom vodom. 

Stoga je najbolje da svoje grudnjake perete ručno u hladnoj vodi, te da ih sušite prirodnim putem kako bi što duže ostali čitavi. Ukoliko ipak želite da sve to obavi mašina, preporučuje se da grudnjak prije pranja stavite u mrežastu vrećicu, te da ga perete nakon  tri ili četiri nošenja. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti