Horoskop: Osjećate se izvrsno, raspoloženi ste za izlaske i provod

Piše: Redakcija

OVAN

21.III – 20.IV

Ljubav: Osjećate šta znači ljubav u punom smislu riječi. Posebno su sretni dani tokom vikenda. Dakle, počnite nešto novo, uzvratite osjećanja, naučite da uživate u ljubavi.

Posao: Pred vama su zahtjevne obaveze. Čini vam se da ste preopterećeni i da sporo napredujete. Neke ideje su neostvarive. Najbolje je da sačekate bolje dane i povoljnije prilike.

Zdravlje: U odličnoj ste formi.

 

BIK

21.IV – 22.V

Ljubav: Nešto teže uspostavljate ravnotežu između obaveza i emocija. Osjećate se uskraćeno za ljubav, dramatizirate zbog sitnica. Tražite mnogo, a pružate malo. Opustite se.

Posao: Dobro zasučite rukave, pogotovo što su vaša radna energija i entuzijazam u usponu. Izvrsno se snalazite u timskom radu. Ostvarujete plan, rješavate materijalne probleme.

Zdravlje: Jedite više voća i povrća.

 

BLIZANCI

23.V – 22.VI

Ljubav: Blistate od zadovoljstva. Ljubavna sreća i ispunjenje pokreću vas na nove poduhvate, a veza doživljava pravi procvat. Ako ste sami, na pragu ste nove ljubavi.

Posao: Dobro znate gdje ste ranije griješili, šta izbjegavati, a šta tolerirati. U prilici ste da prihvatite nove poslove, što će znatno poboljšati materijalnu situaciju. Izvrsno se snalazite.

Zdravlje: Odlična psiho-fizička forma.

 

RAK

23.VI – 22.VII

Ljubav: Vrijeme je da voljenoj osobi otkrijete šta vam leži na srcu. Ako od partnera skrivate istinu, može doći do krivih zaključaka. Ako ste slobodni, moguća je nova, velika ljubav.

Posao: Vaša specifična narav od velike je pomoći. Morate premostiti određene zamke i probleme koji vas očekuju. Najvažnije je da ste ustrajni i da ne odustanete pred ciljem.

Zdravlje: Odlično se osjećate, dobro ste raspoloženi.

 

LAV

23.VII – 22.VIII

Ljubav: Ako ima nesporazuma, slijedi “spektakularno” pomirenje s voljenom osobom. U slučaju da ste sami, izvjesna je nova ljubav. Slijedite instinkt, nećete pogriješiti.

Posao: Dolaze povoljne vijesti, što doprinosi spoznaji šta možete očekivati od nagoviještenog ili ugovorenog posla. Bliska osoba pomaže da poboljšate materijalnu situaciju.

Zdravlje: Dobar san sasvim vas regenerira.

 

DJEVICA

23.VIII – 22.IX

Ljubav: Provodite mnogo vremena s voljenom osobom. Rješavate eventualne probleme, pa ćete završiti u strastvenom zagrljaju. Ako ste sami, potrudite se da tako ne bude.

Posao: Slijedi važan razgovor. Vrijeme je da shvatite na koga se možete osloniti, s kim možete sarađivati i kojim putem ići dalje. Prihvatite poziv za poslovni ručak ili putovanje.

Zdravlje: Dolazi novi priliv energije.

Upoznajte ih: Živjeti s osobom rođenom u ovom znaku znači, prvenstveno se usredsrediti na praktičnu, a potom na emocionalnu stranu života. Poznati su kao strogi kritičari i perfekcionisti, dobro organizirane osobe, koje vole svoj dom i porodicu.

Djevice ne vole kratke ljubavne avanture, ne igraju nikakve igre. Iza njihove pedantne spoljašnosti, nalazi se svijet mašte, koji stvara velike ljubavne priče. Odlična su kombinacija praktičnog duha i maštovitosti. Iako im je privatni život najčešće konzervativan, monogaman i relativno miran, ponekad se ispune njihove naslobodnije fantazije. Preosjetljivog su temperamenta, a neće se smiriti dok sve ne dovedu u red.

 

VAGA

23.IX – 22.X

Ljubav: Oslobađate se osjećaja da za vas nema srodne duše, da vas niko ne razumije. Naime, u mirnoj ste i sretnoj ljubavnoj fazi. Oluja je iza vas, volite i voljeni ste više nego ikada.

Posao: Dolazi izvanredna ponuda za novo radno mjesto ili honorarni posao koji obećava zaradu. Odredite šta vam je važno, ovako dobra šansa neće se zadugo pojaviti.

Zdravlje: Šetnja i vježbe popravljaju raspoloženje.

 

ŠKORPIJA

23.X – 22.XI

Ljubav: Čini vam se da su ljubavni problemi nestali, kao da ih nikada nije ni bilo. Posebno ste emotivni, slijedi veliki preokret, nešto o čemu ste do sada samo maštali.

Posao: Slobodno pravite dugoročne planove. Od sada, s više optimizma gledajte ka budućnosti, razmišljajte o važnim promjenama koje vas čekaju. Hrabro, samo naprijed.

Zdravlje: Ne skidajte osmijeh s lica.

 

STRIJELAC

23.XI – 22.XII

Ljubav: Opustite se i uživajte. Prihvatite naglašenu emotivnost, nemojte se iznenaditi što ste popustljiviji nego ikada. I voljenu osobu obradovat će vaša nježnost i dobro raspoloženje.

Posao: Nema razloga da osjećate grižnju savjesti samo zato što nekoliko dana nećete ni pomisliti na posao. Ako vam zbog toga nešto i “propadne”, ne brinite, ništa strašno.

Zdravlje: Ništa neće poljuljati imunitet.

 

JARAC

23.XII – 21.I

Ljubav: Osjećate se izvrsno, raspoloženi ste za izlaske i provod. Ako ste slobodni, upoznat ćete osobu s kojom ćete se odlično slagati. Između vas se stvara veličanstvena bliskost.

Posao: Postoje povoljnosti za sklapanje novih poslova, ali za traženje svojih prava, povećanje plaće, veće učešće u odlučivanju, morate sačekati. U međuvremenu, rješavate materijalne probleme. 

Zdravlje: Svaki slobodan trenutak provedite u prirodi.

 

VODOLIJA

22.I – 19.II

Ljubav: Slijede zanimljivi susreti, izlasci, cijelo jedno novo životno iskustvo. Za ljubav ste posebno raspoloženi, opušteni ste i vedri. Moguća je nova veza ili učvršćenje postojeće.

Posao: Ovo je odličan period za miran rad, profesionalno usavršavanje, strpljivo čekanje prave prilike, koja dolazi krajem sedmice. Motivirani ste i puni novih ideja.

Zdravlje: Odgovara vam toplije vrijeme.

 

RIBE

20.II – 20.III

Ljubav: Voljena osoba kao da “šestim čulom” osjeća šta vam treba. Bit ćete silno zahvalni zbog toga. Nećete propustiti priliku da to na najljepši način uzvratite. Slijedi vrijeme ljubavi.

Posao: Pravi je čas da se okrenete sebi i potražite odgovore na pitanja koja vas muče. Nemojte se oglušiti na unutrašnji glas koji vam govori da neke stvari morate mijenjati.

Zdravlje: Izgledate svježe, puni ste energije.

Pripremila: Hedija MEHMEDIĆ

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti