Savjet za mame: Čarobni trik kako da smirite bebu u trenu

Piše: Redakcija

Većina roditelja prolazi kroz određene probleme u prvim sedmicama s bebom, ali neki od njih su odlučili podijeliti i korisne savjete za sve buduće roditelje. Kod novorođenčadi česti su grčevi, beba postaje nemirna, a kako biste to ublažili postoji jedan trik kojim ćete bebu smiriti u trenu.

Jedna mama odlučila je podijeliti ovaj trik nazvavši ga čarobnim držanjem bebe, jer uz pomoć ovakvog držanja djeteta smirit ćete ga kao čarolijom. Prema knjizi ‘Ženska umjetnost dojenja’ koju je izdala The La Leche League International, “čarobno držanje bebe” izraz je koji se koristi kad se govori o nošenju bebe za smirivanje kolika. 

"The magic baby hold – also called the colic hold, this has been a helpful calming technique for just about every well-fed but fussy baby we've met." The Womanly Art of Breastfeeding (8th Ed)

Gepostet von LLLGB because Breastfeeding Matters am Sonntag, 4. Mai 2014

– Ovo se koristi kao tehnika za smirivanje svake dobro uhranjene, ali nemirne bebe – napisali su autori.

Nakon što je udruga objavila ovaj trik na Facebooku, jedna mama napisala  je da ovakvo držanje bebe pomaže i kad beba štuca. Vjerojatno je svaka mama već i probala ovako držati bebu jer se na taj način i pomaže bebi da podrigne.

https://www.instagram.com/p/B1d5p0FoSyH/

Najprije stavi bebu leđima na svoja prsa da obje gledate prema naprijed, zatim stavi lijevu ruku preko bebinog desnog ramena i primi njeno desno bedro svojom lijevom rukom. Tvoja beba bi trebala ležati na stomaku na tvojoj lijevoj podlaktici s rukama svaka na svojoj strani. Tvoja nadlaktica i rame, koji su ti sad bliže prsima, trebali bi sigurno pridržavati bebinu glavicu i vrat. 

Kad ovako držiš bebu, desna ruka ti je slobodna, možeš ju staviti između bebinih nogu za dodatnu potporu ili joj masirati leđa nježno je ljuljajući. Neke mame ovako drže bebu kako bi im bila bliže prsima, a neke je drže malo udaljenije od tijela.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti