Morbidno: Evo bez čega članovi kraljevske porodice ne putuju

Piše: Redakcija

Nije tajna da je život članova britanske kraljevske porodice u mnogo čemu određen unaprijed propisanim pravilima. No, jeste li znali da postoje i pravila koja se odnose na njihova putovanja? Naime, princ William tako nikada ne bi smio putovati u istom avionu kao i njegova djeca jer dva nasljednika krune se nikada ne bi smjela naći na istom letu. No, to je pravilo koje William ne poštuje. 

View this post on Instagram

Happy Father’s Day!

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on

Članovi kraljevske porodice imaju i obavezu da na putovanja ponesu crnu odjeću, kako bi mogli pokazati svoju tugu u slučaju da neki član porodice umre dok su na putu. Kada je riječ o princu Charlesu i kraljici oni na duži put ne idu bez vrećica vlastite krvi o kojoj se brine kraljevski doktor koji uvijek putuje s njima. Razlog  je svakako to što postoji mogućnost da im zatreba transfuzija. Osim toga, u kraljicinom prtljagu se obavezno nalaze sapuni s mirisom borovine, porodične fotografije, kobasice, džin i niz sličnih stvari… a nosi i vlastiti toaletni papir koji je zaštićen pečatom koji samo ona smije slomiti. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti