Nepoznati detalji iz Rihanninog života: Ljepotica sa Barbadosa bila je kadetkinja u vojsci

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Popularna pjevačica Rihanna jedna je omiljenih širom svijeta, a osim što je uspješna u pjevanju, ona se bavi i dizajniranjem i glumom.

Kada je stala na muzičku scenu 2005. godine, njene pjesme su veoma brzo postale veliki hitovi te je pronašla svoje mjesto u vrhu. Pored bogate muzičke karijere, Rihanna je doživela i nevjerovatan uspjeh u beauty i modnom svetu, zahvaljujući originalnosti, diverznosti i inkluzivnosti.

No, neki detalji iz njenog života i nisu toliko poznati javnosti.

Rihannaje rođena u Saint Michael mjestu u Barbadosu, 20. februara 1988. godine. Ona je kćerka knjigovođe Monice Braithwaite i poslovođe skladišta Ronalda Fentyja.

Njeno puno ime je Robyn Rihanna Fenty. Iako je cijeli svijet zna kao Rihannu, njeni najbliži je i dalje zovu Robyn. 

Roditelji su joj se razveli kada je imala 14 godina, ali je veoma bliska s njima. Ima dvojicu mlađe braće.

U srednjoj školi, pobjedila je na takmičenju ljepote.

“Navy” (mornarnica) nije samo ime njene fan baze. Tokom srednje škole je Rihanna pohađala program vojske, a  pjevačica Shontelle joj je bila nadređena.
 
Nakon što je upoznala američkog producenta Evana Rogersa, pozvana je da se preseli u Ameriku kako bi snimila demo trake. Kada je njena karijera počela uzlaznom putanjom, nikada nije uspjela završiti školu.
 
2006. godine pjevačica je osnovala  “The Believe Foundation”, organizaciju koja pomaže bolesnoj djeci. Šest godina kasnije je osnovala i “Clara Lionel” fondaciju koja podržava globalnu edukaciju. 
 
Nakon dobijanja nagrade za poznatu ličnost sa najlješppim nogama, “Gillette” je osigurao njene noge na milion dolara. 
 
 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti