Ljubavni vodič: 25 stvari koje svaki par mora uraditi

Piše: Redakcija

Nije bitno koliko ste u vezi, ili u braku, svima se zna dogoditi da upadne u kolotečinu i dosadu. Osvježenje treba svemu, pa čak i odosu. Stoga svaki par bi  trebao imati spisak zabavnih i uzbudljivih stvari koje žele raditi zajedno. Pogledajte naše prijedloge i ne zaustavljajte se na njima

 

  1. Učiniti nešto dobro za druge ljude će vam dati osjećaj velikog zadovoljstva. Pa zašto ne volontirate u centru za spašavanje životinja, pomažite u javnoj kuhinji ili se obratite zajedničkim projektima koji bi vam mogli pomoći? Ne samo da ćete biti dobri za druge, već ćete se također osjećati bliže zajedničkim radom kako biste pomogli u ostvarivanju sreće životu druge osobe
  2. Da li se sjećate kada ste vas dvoje započeli vezu i da ste provodili vrijeme tipkajući ili pričajući do zalaska sunca. Pokušajte da zamijenite taj jedinstveni vremenski okvir tako što ćete organizirati večernju aferu koja može uključivati ​​razgovor, zviždanje ili kasnu noćnu šetnju.
  1. Pokušajte ponovno rekreirati vaš prvi izlazak. Radite stvari na isti način kao i na prvom sastanku. Uživat ćete u ovome puno ako se vratite nazad u prošlost.
  1. Pijete li kafu uvijek na istom mjestu, idete u istu pekaru, prodavnice, slastičarnice…? A da za promjenu malo promijenite kvart i otkrijete čari nekog drugog mjesta. Možda nove cool kafiće, lijepe parkove, tržnice.
  2. Napišite si ljubavno pismo…
  3. Recite partneru koje vam je bilo najdraže jelo u djetinjstvu i on vam to mora napraviti, i obrnuto.
  4. Zapalite svijeće, uzmite esencijalna ulja, pustite opuštajuću glazbu, i prepustite se.
  5. Pobjegnite od svih i jedan vikend provedite u prirodi, samo vas dvoje. Uzmite omiljenu hranu, iznajmite kajake, bicikle…
  6. Sigurno u vašem gradu postoji muzej ili izložba koja bi vam bila interesantna, istražite malo.
  7. Smijeh je najbolji lijek i svakodnevni način života. Nacrtajte jedno drugom karikaturu.
  8. Vama ide na živce što on mljacka kad jede, a njemu što vi grizete nokte. Riješite se loših navika zbog ljubavi prema partneru.
  9. Otkažite izlazak s prijateljicama i prijateljima i provedite čitavu u intimnom okruženju.
  10. Planirajte putovanje negdje gdje nikada prije niste bili i iznenadite svog partnera.
  11. Mislite da znate baš sve o partneru? Hajmo vidjeti kako biste se međusobno opisali sa samo tri pridjeva. Pokušajte ovu igricu još večeras pa ćete vidjeti koliko je zahtjevna i zabavna. Možda otkrijete neku novu osobinu.
  12. Prije nego ujutro udahnete – poljubite se!
  13. Naručite zajedno pjesmu na karaokama. I otpjevajte je do kraja.
  14. Hodajte cijeli dan goli po stanu. Nadamo se da ne živite u suterenu.
  15. Pokušajte provesti barem sat ljubeći se, bez kontakta ispod područja stomaka. Vraćanje u tinejdžerske godine može biti zabavno, a ostvarit ćete i novu prisnost.
  16. Razmijenite šifre za svoj telefon i laptop. Ali nemojte ih zloupotrijebiti.
  17. Razgovarajte otvoreno o svojim seks željama i fantazijama. Samo oni parovi koji mogu otvoreno razgovarati o ovim stvarim onda su oni u stanju zaroniti u dublje faze veze.
  18. Posjetite njegovu tetku koja vas jako živcira.
  19. Flertujte ponekad sa strancima. Da dobro ste pročitali. Zbog toga ćete vrlo brzo zaključiti da je to što imate kod kuće mnogo, mnogo vrednije.
  20. Razgovarajte otvoreno o bivšima i o razlozima prekida. No nemojte to iskoristiti kao argument u narednoj svađi.
  21. Kažu da ništa više ne povezuje od opasnih stvari koje vam ekspresno dižu adrenalin u krvi. Isprobajte tobogan smrti u luna-parku. Oni hrabriji mgu odmah bukirati i bungee jumping i skok padobranom.
  22. Nemojte ovo shvatiti kao nagovor na kriminal, ali ponekad je zabavno prekršiti neko pravilo. Ako ste na moru trenutno, onda iz kafića ponesite pepeljaru, čašu ili kašikicu. Pa to su radili Bonnie i Clyde, samo pazite da vas ne uhvate.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti