Roditeljske muke Rogera Federera: Nekada ne mogu raspoznati svoje blizance

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Jedan od najboljih tenisera na svijetu, Roger Federer za magazin “Vouge” otkrio je detalje iz privatnog života. Naime,  objasnio je kako se snalazi u roditeljskoj ulozi, zašto sva njegova djeca igraju tenis i kako zamišlja njihovu budućnost.

Bračni par Federer imaju devetgodišnje blizanke Mylu i Charlene te petogodišnje blizance Lennyja i Lea.

– Ponekad mi ih je bilo teško raspoznati pogotovo na daljinu ako nisam dobro mogao vidjeti lice, no danas je sasvim druga priča. Sad sam profesionalac i odmah znam ko je ko – otkrio je Roger. 

Kazao je i da su ga djeca naučila strpljenju te su ga raznježila te otkrio i da sva njegova djeca igraju tenis od malih nogu. Objasnio je čak da su krenuli s tenisom prije nego on, a on je započeo kao osmogodišnjak dok se s 12 godina krenuo takmičiti.

View this post on Instagram

😍 #metgala #inemojis

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Zbog djece i porodičnih obaveza teniser je svoje treninge konstruirao tako da mu ni karijera ali ni porodični život ne pate. Trenira četiri dana u sedmici, a ostatak se relaksira i uživa sa suprugom i djecom. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti