Dirljiva priča o posljednjem rođendanu princeze Diane

Piše: Redakcija

 

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/BuumRFmA0MA/

Godinu nakon razvoda od princa Charlesa, princeza Diana je 1. jula 1997. godine proslavila svoj posljednji rođendan. Na rođendansko jutro čekalo ju je cvijeće, a ubrzo ju je nazvao i sin, princ  Harry i otpjevao joj „Happy Birthday“. Navečer ju je čekala humanitarna gala zabava u „Tate galeriji“, na kojoj je bila počasna gošća. Budući da je uvijek nepogrešivo birala outfite za razne događaje, izuzetak nije bila ni 100-a godišnjica „Tate galerije“ u Londonu. Blistala je u dugoj crnoj toaleti koju je specijalno za nju kao rođendanski poklon dizajnirao Jacques Azagury. Upotpunila ju je sa smaragdnom i dijamantnom ogrlicom te sličnim naušnicama, setom koji je nekad pripadao kraljici, a svojevremeno ga je nosila i njena baka. Kako piše britanski „Hello“, promjena princezinog outfita se desila u posljednji čas, jer je haljinu kao rođendanski poklon dobila isto jutro kad ga je i slavila.

-Diani se odmah svidjela, mislim da je ranije isplanirala nešto drugo obući, ali se na kraju predomislila i obukla moju haljinu – ispričao je Azagury dodajući:

-Bila je sretnija nego ikad prije, bilo je nečega u načinu na koji je nosila svoju ličnost, kao da je pronašla neko novo samopouzdanje.

Iako više nije bila zvanično članica kraljevske porodice, ona je za sve ostala princeza, uživala je nositi crnu boju, boju koju najviše nose na sahranama. No, njoj je sve lijepo stajalo. Haljina za posljednji rođendan najbolja je potvrda. Umrla je samo dva mjeseca nakon što ju je nosila, 31. augusta 1997.godine.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti