Oblikujte vaše tijelo uz jednostavne vježbe

Piše: Redakcija

U sezoni godišnjih odmora, naročito ljeti, svi u drugi plan stavljamo vježbanje i rekreaciju. Hrana koju konzumiramo u toku ljetnih dana je mnogo lakša, ali to ne znači da trebamo prestati s vježbanjem. Zbog toga smo s vama odlučili podijeliti seriju brzih vježbi  koje možete raditi i mimo teretane, bez dodatnih pomagala ili fitness instruktora. Ove vježbe koncentriraju se na jačanje našeg corea, odnosno dijelova tijela koji trebaju biti jaki podjednako zbog estetskih i funkcionalnih razloga. Poznati trener iz SAD-a, Zack Sakuwan, izdvojio je vježbe uz pomoć kojih ćete lako održati kondiciju čak i za vrijeme godišnjih odmora.

Bird Dog; osim što je dobra za jačanje stomačnih mišića, ova vježba odlična je i za one koji su imali problema s donjim dijelom kičme. Funkcionira tako da se spustite na sve četiri i naizmjenično ispravljate desnu ruku i lijevu nogu, a zatim lijevu ruku i desnu nogu. Ključno je naglasiti da vam stomak sve vrijeme mora biti čvrst, kako biste spriječili uvijanje kičme. Napravite tri puta po 10 ponavljanja.

Obrnuti kratki trbušnjaci; ukoliko niste čuli za ovu vježbu, razlog tome je što se obično koristi pod engleskim nazivom reverse crunch. Odlična je za jačanje stomačnih mišića, ali i za oblikovanje stražnjice. Za vježbu se pripremite tako da legnete na leđa i podignete noge te ih savinete u koljenima, a potom ih spustite na pod i počinjete podizati stražnjicu. Ruke samo malo odmaknite od trupa i držite ih čvrsto u podu. Napravite 10 ili 20 ponavljanja po tri puta.

Leg lift je još jedna omiljena vježba mnogih trenera. Lezite na leđa s ispruženim nogama, a ruke stavite pod donji dio leđa, kako biste dobili stabilnost. Kad se u tom položaju, počnite s dizanjem i spuštanjem ispruženih nogu do što niže tačke bez dodirivanja poda. Napravite 10 ili 20 ponavljanja po tri puta. Na kraju treninga se nemojte zaboraviti istegnuti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti