Messi slavi rođendan: Otkriva najintimniju stranu braka s Antonelom i planove o proširenju porodice

Piše: Redakcija

Ovih dana Leo Messi jedno slavlje zamjenjuje drugim. Nedugo nakon što je proslavio osvajanje pehara Copa America s reprezentacijom Argentine, uslijedio je njegov 32. rođendan, koji je proveo u intimnoj atmosferi, okružen porodicom; suprugom Antonelom Roccuzzo,  i njihovim sinovima, roditeljima i rođacima. Prema pisanju argentinskih medija, cijela njegova porodica je stigla iz Rosaria kako bi prisustvovala finalnoj utakmici u Brazilu, a potom su se zadržali još koji dan, kako bi nastavili slavlje i za rođendan.

View this post on Instagram

Feliz día mi vida !! Te amo 😍

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Posebnu rođendansku poruku uputila mu je supruga Antonela Roccuzzo: „Sretan rođendan moja ljubavi. Volim te. Želim nam još mnogo zajedničkih godina, da zajedno dočekamo starost, i prebrodimo i loše dane“.

Očekivano, među 90.000 poruka koje su Messiju stigle na društvene mreže, Antonelina je izazvala posebnu pažnju, no, nisu ga zaboravile ni njegove kolege, fudbaleri; Neymar, Cesc Fabregas…, koji su ostavili poruke ispod Messijeve rođendanske fotografije.

Njegova ljubavna priča s Antonelom traje gotovo cijeli život. Upoznali su se kao djeca, Leo je bio prijatelj s Antonelinom sestrom. Već su i oformili porodicu, kad su se 2017. godine vjenčali u Rosariu pred 260 gostiju.Među zvanicama su bili i Gerard Piqué sa Shakirom,  Xavi Hernández, Cesc Fábregas, Samuel Eto’o, Sergio Agüero kao i Carles Puyol. Danas imaju trojicu sinova; Thiaga, Matea i Cira. O svojim roditeljskim obavezama i planovima o proširenju porodice Leo je govorio u jednom od posljednjih intervjua.

-Želimo još djece, i supruga i ja, vidjet ćemo, kroz nekoliko godina. Naša djeca su još mala; najmlađi Ciro ima godinu, a najstariji Mateo četiri. Ustajem ujutro 20 minuta do sedam, bez alarma, pravimo doručak, vodimo i supruga i ja djecu u školu, vrtić, kupimo ih. Svako popodne rade nešto novo. Najstariji sin već ima mnogo prijatelja. Imaju jako lijepu grupu djece u školi, a i ja sam dobar sa svim roditeljima – kaže popularni fudbaler.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti