Meryl Streep proslavila sedamdeseti rođendan: Netipična holivudska zvijezda

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Jedna od najpoznatijih holivudskih glumica, Meryl Streep, jučer je proslavila 70. rođendan. Rođena je kao Meryl Louise Streep 1949. godine u New Jerseyu.  Upravo ona, nosi titulu glumice koja je primila najviše Oscar nominacija, njih 20. Ima tri Oscara, te je osvojila i osam Zlatnih globusa.  Meryl je u braku s Donom Gummerom još od 1978., a zajedno imaju četvero djece – sina Henreyja koji se ostvario kao tekstopisac, kompozitor i povremeno glumac, dok su njihove kćerke Mamie, Grace i Louisa krenule majčinim stopama i ostvarile se kao veoma uspješne glumice.

Danas je vrhunska glumica, ali zamalo je postala pravnica. No, ipak je svoje početke gradila na Yale School of Drama. Kao i većini studenata, trebao joj je novaca kako bi se finansirala pa je radila kao konobarica u jednom hotelu u New Yerseyu. Diplomirala je sa 26 godina.

https://www.instagram.com/p/BiiPDFInSQ8/

Ostvarila je uloge u najuspješnijih filmovima u Holywoodu, a njen se dugogodišnji rad itekako isplatio. Danas se njena vrijednost procjenjuje na 93 miliona dolara.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti