Manje poznata strana slavnih: Svoje bogatstvo troše da pomognu drugima

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Iako smo navikli na to da slavne i poznate vidimo kao nedostižne ljude, to nije uvijek tako. Često su nam mnogo bliži nego što mislimo. Mnogi od njih sarađuju s drugima, odnosno koriste svoju slavu i svoj novac kako bi poboljšali živote ljudi širom svijeta, donirajući novac, posebne stipendije te provodeći praznike kako bi utješili ljude. 

Novak Đoković

Najuspješniji teniser na svijetu, Novak Đoković sa suprugom Jelenom osnovao je fondaciju “Novak Đoković” koja pomaže siromašoj djeci. Đoković je poznat kao veliki humanitarac, a Jelena često organizira razne humanitarne akcije po cijelom svijetu. 

JK Rowling

Elton John
 
Nakon što je nekoliko njegovih bliskih prijatelja umrlo od HIV-a, Elton je 1992. godine osnovao fonadaciju “Elton John AIDS”, kako bi pokušao zaustaviti širenje bolesti širom svijeta. Svake godine, muzička legenda otvara vrata svog doma stotinama slavnih osoba i poziva ih na tematsku zabavu “Bijela kravata i kruna” za prikupljanje novca za fondaciju te organizira post-grammy i post-oskar partyje.
 

Meghan Markle

Meghan Markle sa suprugom, princem Harryjem službeno podržava sedam neprofitnih organizacija širom svijeta. Ona je i dugogodišnja savjetnica u dobrotvornoj organizaciji “One Young World”, koja okuplja mlade lidere iz cijelog svijeta i zagovara žensku zdravstvenu skrb širom svijeta, i globalni veleposlanik za “World Vision”, najveću svjetsku međunarodnu dobrotvornu organizaciju za djecu.

View this post on Instagram

Gorgeous together 😍@meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

Amra Džeko

Manekenka Amra Džeko već nekoliko godina podržava projekat „Moja kosa, tvoja kosa“  koju provodi udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“. Ona je i sama donirala svoju kosu, i time postala svojevrsni ambasador.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti