Vijetnam će kazniti svoju manekenku: Provokativna haljina koštat će je robije

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/ByNphHjn_x5/

Vijetnamska manekenka Ngoc Trinh uskoro bi se mogla naći pred sudom svoje zemlje zbog sporne haljine koju je nedavno nosila na festivalu u Cannesu. Vijetnam koji važi za jednu od zemalja čiji su zakoni veoma strogi kada su u pitanju javni istupi njenih građana van zemlje, mogao bi kazniti mladu i atraktivnu manekenku ne samo visokom novčanom kaznom, već i kaznom zatvora, ukoliko se dokaže da je haljina, kojom je oktila svoj dekolte, ali i zadnjicu, na bilo koji način naštetila ugledu zemlje.

-Njena garderoba bila je neprikladna, uvrijedljiva i izazvala je javno negodovanje. Utvrđujemo ima li osnova za gonjenje zbog kršenja zakona o javnom redu i miru- navodi se u saopštenju Ministarstva kulture Vijetnama.

Manekenka je svojim pojavljivanjem na festivalu privukla veliku pažnju javnosti, a ono što je naljutilo predstavnike ministarstva koje je podiglo optužnicu, je i činjenica da atraktivna Ngoc, na festival u Cannesu nije otputovala kao jedna od predstavnica svoje zemlje koje sponzorira resorno ministarstvo, i samim tim, ugrozila ugled zemlje ali i svih njenih građana.

Do sada se u praksi pokazalo kako su i druge, brojne javne ličnosti u Vijetnamu, snosile posljedice zbog svojih javnih istupa van zemlje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti