Želite da se i vaše ime nađe na putu za Mars? Evo kako to možete učiniti

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BqYMoc9AdGY/

Da li ste se ikada zapitali da li moguće da se i vaše ime nađe na putu za Crvenu planetu? Odgovor je da! Američka svemirska agencija “NASA” odlučila je da omogući svima koji to žele da pošalju svoje ime na Mars. Predstavnici agencije pozvali su sve koji žele krenuti na ovo putovanje da na simboličan način budu dio buduće misije na Mars 2020. godine. Cilj misije je zapravo, dokazati da li na ovoj planeti postoje uslovi za život i da li ih je ikada i bilo. Planirano je da robot koji će biti spušten na Mars, prikupi dovoljan broj dokaza koje će potom neka naredna letjelica dopremiti na našu planetu.

“NASA” je odlučila da svi oni koji žele da se nađu na ovom putovanju mogu to učiniti na način da pošalju svoje ime i prezime na adresu ove svemirske agencije koja će do 30. septembra prikupiti sva imena i ugravirati ih na poseban čip koji će robot ponijeti na Mars.

Iz ove agencije poručili su da žele nastaviti praksu započetu prije nekoliko godina kada su milioni imena, također bili “članovi” misije tokom lansiran “InSight” lander na Mars 2018. godine, kao i tokom lansiranja letjelice “OSIRIS-RE”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti