Ovo su trikovi koji će vam olakšati poslove u domaćinstvu

Piše: Redakcija

Mnoge domaćice znaju kako nezgodno može da bude kada zagori ručak ili se začini preprže i nakon toga izgube svoju svrhu, a sav trud “pada u vodu”. Mi vam donosimo nekoliko trikova koji će vam pomoći da olakšate svakodnevne poslove u domaćinstvu.

Nemojte da pretrpavate tiganj kada nešto stavljate u njega. Bolje je da nabavite veći tiganj, kako bi se krompirići ili povrće lijepo ispržilo i dobili zlatkastu boju i hrskavost.

Ukoliko pravite zapršku, kuvajte dok ne počne da miriše na orašaste plodove.

Crni biber često zna da “izgori” na temperaturi višoj od 160 stepeni. Zato ga dodajte na kraju pečenja ili kuvanja kako ne bi izgubio svoju aromu.

Treba vam limunov ili pomorandžin sok za kuvanje? Stavite voće na 30 sekundi u mikortalasnu da biste mogli da dobijete više soka.

Desi vam se da presolilte supu? Odgovor potražite u oljuštenom krompiru koji ćete staviti u supu na 15 minuta. Ovo povrće će povući so u sebe.

Nepisano pravilo govori da kada kuvate pirinač, nemojte stalno da dižete poklopac i provjeravate u kakvom je stanju, jer ćete dobiti kašastu smjesu, a ne pirinač.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti