Super baka će vas razbiti u bilo kojoj igri: Najstarija gamerka apsolutni je hit u svijetu video igara

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BNcvdYmBcUC/

Veliki ste ljubitelji video igara, a često ih igrate solo ili sa vašim prijateljima. Kada govorimo o video igrama, prva asocijacija su vam teenageri koji svakodnevno na svojim mobitelima ili računarima igraju svoje omiljene igrice. Tu su svakako i oni stariji, među kojima je najviše onih pasioniranih gamera 30-tih godine. No, da li ste se ikada zapitali ko se smatra najboljim igračem na svijetu. Možda nije najbolja, ali jedna baka apsolutni je hit u gamerskom svijetu. Vremešna Shirley Curry već godinama unazad jedna je od “najzagriženijih” gamera, koja svakodnevno iz svoje sobe vodi “bitku” sa gamerima širom svijeta, a mnogi od njih ni ne znaju da im “na crtu” svakodnevno izlazi jedna bakica, za koju ne biste nikada ni mogli pretpostaviti da se radi o velikom zaljubljeniku u video igre.

Kada je na Youtubeu objavila video kako igra igricu “Skyrim”, za samo nekoliko časova, njen inbox bio je prepun poruka oduševljenih gamera koji nisu mogli vjerovati da jedna vremešna gospođa ima toliko talenta.

https://www.instagram.com/p/Bve4D4blisW/

U početku je bila jako iznenađena, a potom je nekoliko dana vrijedno odgovarala na sve mailove, njih čak 11 hiljada. Ubrzo je njen broj platilaca na Youtubeu prerastao cifru od pola miliona pratilaca, a danas se smatra jednom od najaktivnijih i najboljih igračica nekoliko najpopularnijih strategija, kao i “pucačkih” iggrica.

-Kada sam shvatila kakve komentare dobijam, postalo mi je sve vrlo zabavno. Neki od njih bili su stvarno dirljivi, a kako je vrijeme prolazilo i kako sam nastavila da primam pozitivne komentare od istih ljudi, počela sam se vezivati za njih. Neki od tih komentara su me stvarno rasplakali, a neki su bili toliko smiješni da sam se danima smijala. Svi su bili tako slatki prema meni- ispričala je Curry. .

Njene omiljene igrice “Ark: Survival Evolved”, “Fallout 4” i “No Man’s Sky” postale su još popularnije među mladima, ali je sve više i onih stariji koje je Curry ohrabrila da se oprobaju igrajući neku od svojih omiljenih video igara.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti