Istina o plavušama

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Za plavuše kaže da su zanimljivije te da se za njima češće okreću na ulici. Muškarci vole dame zlatne kose, još od vremena kada su se u najranijim holivudskim danima pojavile. Marilyn Monroe, Dolly Parton i Gwen Stefani samo su neke od poznatih plavuša koje neodoljivo vole i žene i muškarci.

No, biti plavuša dolazi s cijenom… za njih se vežu i komentari da su glupe… Ali ipak, postoje neke iznenađujuće koristi života kao plavuša.  Boja kose može izgledati kao mali detalj, ali biti plavokosa može imati više posljedica nego što mislite – i dobrih i loših. Evo istine o plavušama.

Muškarci više vole plavuše

U studiji koju je proveo “The Journal of Social Psychology”, 110 muškaraca je dobilo slike žena s različitim bojama kose te su ih zamolili da ihocjenjuju po atraktivnosti, zdravlju, potencijalu za upoznavanje i sposobnostima. Rezultati su pokazali da su muškarci gledali žene s plavom kosom te da su one privlačnije, da imaju bolje zdravlje i izgledaju mladolikije. 

 

Plavušama se plaća više

Studija provedena 2010. godine na Tehnološkom univerzitetu Queensland ispitala je 13.000 žena iz Kavkaza i došla do zaključka da su plavuše plaćene više. I to nije bio samo koji dolar više. Njihov eksperiment je zaključio da plavuše zarađuju sedam posto više prihoda. To znači da ako imate plaću od 50.000 dolara, plavuša koja radi isti posao može zaraditi 3.500 dolara više od vas.

Plavuše su bolje u krevetu

Jeste li znali da vaša boja kose utječe na vaš romantični život? 

U jednom istraživanju koje je obuhvatilo 1.500 muškaraca, žene s plavom kosom navodno su bile najbolje u krevetu. Istraživanje je pokazalo da je 36 posto muškaraca izjavilo da su plavokose žene najbolje u seksu. U međuvremenu, 31 posto muškaraca smatra brinete najboljima u krevetu. 

man kissing woman's forehead while lying on bed

Foto: Unsplash

Plavuše imaju veći IQ

Mnogo puta smo čuli šale da su plavuše glupe. Možda smo se dobro nasmijali, ali šale su ipak šale. Zapravo,  šale na račun plavuša nisu baš precizne jer plavuše imaju najveći IQ s

Eksperiment proveden na državnom Univerzitetu Ohio proučavao je 10.878 žena. Nalazi su bili vrlo zanimljivi. Od svih boja kose, plavuše su imale najveći IQ s prosjekom od 103,2. Blizu su bile brinete s prosječnim IQ od 102,7.

 
U istraživanju koje je proveo Univerzitet u Queenslandu, istraživači su otkrili da se plavuše udaju za muškarce koji su zarađuju šest posto više od drugih.  Dakle, dok plavuše zarađuju sedam posto više, ona i njen suprug, mogli bi zarađivati ​​ukupno 13 posto više prihoda. 
 
woman in white floral strapless sweetheart bridal gown shallow focus photography

Foto: Unsplash

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti