Ovo su najatraktivnije Instagram destinacije: New York više nije na čelu liste

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bw6SxzCHV9d/

Internet portal “Hoppa” nedavno je objavio listu najatraktivnijih Instagram destinacija. Lista koja je napravljena tako što su izdvojeni “hashtagovi” gradova koje su ljudi širom planete posjetili prethodne godine, a nedavno se na vrhu ove impozantne liste našao London koji je sa trona “skinuo” New York koji je dugo bio neprikosnoven kao grad koji je posjetilo najviše korisnika Instagrama u prethodnim godinama.

London je naime, “tagovan” na preko 120 miliona fotografija jedinstvenih Instagram profila što je ujedno i novi rekord. New York jer pao na treće mjesto, dok je Pariz trenutno druga najatraktivnija destinacija fanova Instagrama.

Na četvrtoj poziciji našao se trenutno najatraktivnija destinacvija turista u ljetnom periodu, Dubai, dok je peto mjesto na Instagram listi pripalo Istanbulu, dok je zanimljivo, šesta pozicija neočekivano, pripala prestonici Indonezije, Jakarti.

Pored ovih destinacija, korisnici Instagrama najčešće su svoje fotografije objavljivali iz Los Angelesa, Barcelone,
Moskve, Tokia, Berlina, Toronta, Las Vegasa, Singapoura, Hong Konga, Amsterdama, Sidneya, Melbourna, San Francisca i Abu Dabia.

Pročitajte još