Premijerka Novog Zelanda porodila se tokom mandata: Majčinstvo i politiku doživljava kao veliki izazov

Piše: Redakcija

New Zealand’s Prime Minister Jacinda Ardern speaks to the media during a press conference at the Justice Precinct in Christchurch on March 28, 2019. (Photo by Marty MELVILLE / AFP)

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom, Tv voditeljem Clarkeom Gayfordom dobila je bebu prije deset mjeseci, a nedavno su novinari u ovoj zemlji na njenoj ruci primjetili vjerenički prsten što je potvrdio i njen portparol. On je izjavio da je Jasinda počela nositi vjerenički prsten od Uskrsa, ali nije želio otkrivati detalje vjeridbe. Gayford je trenutno na odmoru i on sada brine o njihovoj bebi, dok se Jasinda vratila svojim dužnostima.

Par je početkom 2018. godine objavio vijest o njenoj trudnoći što je naišlo na veliko odobravanje njenih fanova, ali konzervativni dio populacije Novog Zelanda osudio njihovu vezu, posebno zbog toga što par nije u braku. Svoju ljubav započeli su sasvim slučajno prije šest godina kada su se upoznali u parlamentu. Ona je tada bila jako popularna političarka Laburističke partije, dok je Gayford u parlament došao kako bi uputio žalbu zbog vladinih prijedloga o izmjenama zakona. Sasvim slučajno su započeli razgovor, popili kafu od kada su ostali u kontaktu, a ubrzo su počeli i da se viđaju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti