Ako putujete u ove zemlje na odmor, dobro pazite na sljedeća pravila

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BwrLYtHFKGU/

Sezona godišnjih odmora se bliži. Svi sa velikom radošću očekuju ljeto, a mnogi su već odavno isplanirali naredni ljetni odmor. Ipak, ukoliko idete u neku od ovih zemalja, dobro pazite šta radide, jer bi u suprotnom mogli platiti visoke kazne.

Nipošto nemojte šetati goli u Švicarskoj. Vlasti ove zemlje uvele su strogo pravilo koje podrazumijeva određena pravila oblačenja koja važe za sve, pa se tako nemojte usuditi da u Švicarskoh hodate bez majice ili potpuno goli, jer u suprotnom možete završiti u zatvoru.

View this post on Instagram

Gondola is the most recognized symbol of Venice. Composed of 280 pieces, this iconic boat has an incredible charm. Every detail of the Gondola has its own symbolism. In particular, the iron prow head of the boat. It has a "S" shape symbolic of Canal Grande, the main canal in the city. Under the main blade there is a semi circular hole that represents Rialto Bridge. Moreover, the seven teeth of the structure symbolize the six "sestieri" of the city and the Island of Giudecca. Did you know that? 😉 @venicelaide #venice #visit_venice #venezia #venetian #venecia #venise #veneza #venedik #venedig #gondola #canalgrande #tour #venicetour #water #moodygrams #agameoftones #reflection #charm #fascinating #colors #island

A post shared by Visit Venice (@visit_venice) on

Iako je to česta turistička atrakcija, hranjenje golubova u Veneciji je strogo zabranjeno. Vlasti ovog grada donijele su strog zakon, a onome ko bude hranio golubove i u tome bude “uhvaćen” prijeti kaza u visini od čak 700 eura. Oni su naveli da golubovi “štetno djeluju na zdravlje ljudi, ali i ugrožavaju brojne kulturno-historijske spomenike”.

Ukoliko se nađete u saveznoj državi Ontario u Kanadi, nemojte da zviždite, glasno govorite niti pjevate. Vlasti ove države donijele su zakon o spriječavanju buke kako bi održali mirnu i tihu atmosferu u svim njenim gradovima.

Pravilo koje se uglavnom odnosi na dame, jasno kaže da su u većini historijskih lokacija u Grčkoj zabranjene cipele sa visokom petom. S toga, nikako ne nosite štikle. Štikle i nisu baš najbolji izbor za posjetu “kamenitim” lokacijama poput Akropolja kod Atine, ali je očigledno bilo ovakvih slučajeva, te su se vlasti Grčke odlučile na zabranu ovakve obuće.

Pročitajte još