Vojvotkinja Kate živi u palači s 20 soba, prije braka je živjela ovdje

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Od rođenja 1982. godine, pa do 13 godine, vojvotkinja od Cambridgea je živjela u kući West View u zaseoku Bradfield Southend, udaljem 80 kilometara od centra Londona. West View ima četiri spavaće sobe, još tri sobe, kuhinju i dvorište, a Middletoni su vlasnici kuće bili od 1979. do 1995. godine, piše „The Telegraph“.

Kate i njena mlađa sestra Pippa i brat James kao tinejdžeri pohađali su „Marlborough College“, internat u Wiltshireu. Naknada za ovu školu trenutno iznosi oko 42.000 eura godišnje. Za Kate koja je ovdje došla 1996. godine, to je bilo veoma važno mjesto u životu, a ovdje je pronašla i prijatelje s kojim je bliska i danas.

Marlborough College

Njena naredna životna i školska stanica bile su najzvažnije u njenom životu. U septembru 2001. godine, Kate je upisala Univerzitetu „St. Andrews“ u Škotskoj. Ovdje se upoznala i princa Williama. Par je kasnije živio s prijateljima u stanu ispred kampusa u centur grada. 2005. godine su završili studije.

Od 2006. do 2007. godine dok je radila za izdavačku kuću „Jigsaw“, Kate je živjela u stanu u ekskluzivnom naselju Chelsea koji su kupili njeni roditelji.

U aprilu 2010. godine, sedam mjeseci prije nego što je zaprosio Kate, William je preuzeo posao pilota za potragu i spašavanje za „Royal Air Force“. Preselio se na Anglesey Island i iznajmio seosku kuću sa četiri spavaće sobe na domaćinskoj farmi „Bodorgan“ sa pristupom privatnoj plaži i prekrasnim pogledom na Newborough Forest. Nakon zaruka i Kate se preselila na Anglesey Island.  

Anglesey in North Wales

U oktobru 2013. godine princ William i Kate su se preselili u Kensingtonsku palaču u rezidenciju sa 20 soba koja budi dovoljno prostora za njih i njihovo troje djece.

Auf dem Gelände des Kensington Palastes liegt das Zuhause von Prinz Harry und Meghan Markle. Ihr Nottingham Cottage ist ein kleines, sehr gemütliches Backsteinhaus, das nicht unweit von Dianas alter Wohnung liegt.

 

 

Pročitajte još