Ovako je govorio legendarni Čkalja: Kad vam invalid napiše hvala vam na satu života, to se ne da platiti

Piše: Redakcija

Legendarni srbijanski glumac Miodrag Petrović Čkalja, dugo godina predstavljao je sinonim za smijeh i šalu, a većinu svojih uloga na filmu, obilježile su brojne anegdote po kojima će biti dugo pamćen. Svoju najpoznatiju rolu na velikom platnu, ostvario je ulogom Jarić Živadina u sada već kultnoj seriji “Kamiondžije” gdje mu je društvo parvio još jedan velikan jugoslovenskog glumišta, Pavle Vujisić. Baš kao i mnogi drugi glumci koji tokom karijere budu “obilježeni” jednom od uloga, tako je i Čkalja, ostao upamćen kao Jare, dobar, pošten i neiskvaren lik, koga sreća u životu i nije baš pratila. Ipak, kada se svjetla ugase, oni koji su privatno poznavali Čkalju, mogli su reći da se radilo o prilično ćutljivom i povučenom čovjeku koji je zapravo bio sušta suprotnost ulogama koje je tumačio. Nije volio intervjue i rijetko je govorio o sebi, ali je sa velikim zadovoljstvom isticao kako ga raduje kada u teškim trenucima i vremenima, svojoj publici izmami osmjeh na lica.

-To je bilo moje zavještanje Balšićevoj ulici u Kruševcu, jednoj siromašnoj ulici, da ću da uveseljavam narod, da ću da mu pružim radost. I to sam uspio. Znate, kada dobijete pismo, kada vam neko napiše, neki invalid, “Hvala vam na satu života”, to se ne da platiti. On je vrijeme moje emisije zaboravio na svoja kolica, uživao je i smijao se- izjavio je svojevremeno legendarni Čkalja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti