Otkriveno koliko košta susret sa svjetskom zvijezdom: Vrijedi li izdvojiti toliki novac?

Piše: Redakcija

AFP

Da li ste se ikada zapitali koliko sredstava je potrebno izdvojiti da biste u društvu vaših omiljenih filmskih i muzičkih zvijezdi proveli samo nekoliko minuta? O ovoj temi govorio je Matty Healy član benda “1975” koji je Twitteru pokrenuo debatu o tome da li bendovi trebaju naplaćivati susrete s fanovu, rekavši kako je za njega ovaj potez krajnje sraman jer to smatra krajnje drskim potezom svojih brojnih kolega.

Muzička pop ikona, Lady Gaga iskoristila je svoju veliku popularnost da svojim fanovima dodatno naplati “svoj lik i djelo”, pa je tako putem svog PR tima, svojim fanovima nakon koncerta u Las Vegasu ponudila priliku da je upoznaju, za tričavih 2 hiljade dolara.

View this post on Instagram

#mattyhealy #matty #the1975

A post shared by @ js_idols on

Dosta “jeftiniji” od pop zvijezde bio je Shawn Mendes koji ovu uslugu naplaćuje 450 funti. Pored druženja, Shawn daje priliku fanovima da dobiju njegov autogram na gitari koju prethodno moraju skupo platiti.

Ipak, njihov kolega Matty Healy oštro je kritikovao kolege smatravši njihove poteze krajnje ciničnim, budući da većina njih tokom samo jedne turneje zarade i do nekoliko miliona dolara.

https://twitter.com/Truman_Black/status/1110937721856552960

-Mislim da je problem u tome što mnogi umjetnici ne razumiju koliko je to brutalno- tvrdi Healy dodavši kako bi fanovi u startu trebali platiti skuplju kartu, a da za uzvrat dobiju priliku da upoznaju svoje idole i sa njima podijele utiske.

S druge strane, Livia Tortella, osnivačica agencije “Black Box” i bivša potpredsjednica kompanije “Warner Music” ističe da je to postala ustaljena praksa posebno kada su u pitanju pop zvijezde.

-To zavisi od benda ili umjetnika. U pop muzici, to je vrlo uobičajena pojava. U stvari, neki fanovi će zapravo pitati:” Koliko košta da ih upoznam?”- izjavila je Tortella.

View this post on Instagram

In the mid-2000s, Prince was renting a home in Los Angeles that he referred to as “the 3121 house,” and it was the site of many legendary parties and recording sessions. Located at 3121 Antelo Drive, off Mulholland Drive in Beverly Hills, the home was owned by NBA star Carlos Boozer @mrcbooz. While he was staying there, Prince had the mansion transformed to suit his own style – complete with purple pillars, a new hair salon and massage room, and a home gym-turned-nightclub where Prince's guests could enjoy all-night dance parties. As Prince would later tell Carlos Boozer, the 3121 house was an “inspiration for my album, inspiration for my band.” In addition to writing and recording portions of the album at the house, Prince also hosted some downright legendary parties, including star-studded Grammy and Oscar afterparties that would begin after midnight and last until dawn. "I think these parties were some of the happiest times for Prince: They brought together like-minded people in a very easy-going unpretentious setting and people really let their hair down, relaxed, and had an incredible time," Prince's longtime photographer, @afshinashahidi, would later remark.
#prince #3121 #carlosboozer #afterparty #grammy

A post shared by Prince (@prince) on

Svojevremeno, pop idol 80-tih, Prince, nakon svojih nastupa organizirao je svojevrsna druženja sa fanovima koja bi trajala i po nekoliko časova, a ulaznica za ove događaje koštala je simboličnih 5 dolara.

View this post on Instagram

Little Rock… rocks *we'll see ourselves out*

A post shared by Fall Out Boy (@falloutboy) on

U svoevrsnu debatu, uključila se i jedna obožavateljka benda “Fall Out Boy” koja je za druženje sa momcima iz benda platila 250 dolara. Ipak, među brojnih imenima iz svijeta muzike, našao se i rock pjevač Nick Cave koji je istakao da se ovdje radi o ličnoj odluci samih umjetnika koji će ili dozvoliti ili zabraniti druženje sa fanovima, što u njegovom slučaju nije praksa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti