Kraljica Elizabetha donijela konačnu odluku: Više nikada neće voziti automobil

Piše: Redakcija

FOTO: XINHUA

Kensingtonska palača saoptila je informaciju da je kraljica Elizabeth II donijela konačnu odluku da više nikada neće upravljati automobilom. Kraljica Elizabetha ujedno je bila jedina osoba u Velikoj Britaniji kojoj nije izdata vozačka dozvola, ali je imala sva prava da neometano upravlja automobilom širom kraljevstva. Ona se na ovaj potez odlučila na nagovor svog obezbjeđenja koje joj je savjetovalo da je za nju bezbjednije ukoliko se u automobili nalazi na mjestu suvozača.

https://www.instagram.com/p/Z_7C9sRZXt/

Ova informacija stigla je samo nakon par mjeseci od kada je njen suprug Philip, vojvoda od Edinburgha učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su povrijeđene dvije osobe. Philip se tada, također na insistiranje njegove pratnje i članova sigurnosnih službi, dobrovoljno odrekao vozačke dozvole. Nakon udesa koji je izazvao princ Philip, mediji su pisali o tome kako su članovi kraljevske porodice i ranije imali slične incidente, a da je kao razlog većine udesa u kojima su učestvovali bilo ne pridržavanje saobraćajnih propisa. U britanskim tabloidima objavljen je niz fotografija na kojima se mogu vidjeti članovi kraljevske porodice koji tokom vožnje gotovo nikada ne vezuju sigurnosni pojas.

https://www.instagram.com/p/BY2xQRHFjrE/

Kraljica Elizabetha II poznata je kao veliki ljubitelj “terenaca”, a u svom vlasništvu posjeduje nekoliko primjeraka Jaguara, Land Rovera i Range Rovera. Bucginghamska palača još nije dala zvaničan komentar na posljednju kraljičinu odluku, ali mnogi tvrde kako će Elizabetha II i dalje nastaviti voziti svoje automobile ali samo na kraljevskom posjedu.

https://www.instagram.com/p/Bs-rLZgFCfd/

https://www.instagram.com/p/BPw9TO3hrbo/

Pročitajte još