Otkrivena velika laž Charlesa i Diane: Poštanska marka raskrinkala je prevaru

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Nakon čak 36 godina, građani su primijetili da nešto nije u redu s poštanskom markom Ujedninjenog kraljevstva iz 1981. godine na kojoj su princ Charles i Diana. Naime, problem je u tome što je, u skladu s tradicionalnom politikom vladajuće porodice monarhije, autor želio postići dojam krhkosti pojave princeze, ako ne čak i submisivnosti princu. 

Slika je klasični romantizirani ideal zaljubljenog para s kraljevskih dvora, dvoje mladih, tek vjenčanih u zagrljaju. Charles iza Diane… Viši skoro za glavu… Ali zar oni nisu približno iste visine?

No, to nije jedini takav prikaz. Zapravo to je dokaz namjernog obmanljivanja, utemeljenog na pretpostavljenoj konzervativnoj ideji da su muškarci u stabilnoj, sretnoj bračnoj zajednici obavezno znatno dominantniji od žena. Oboje su bili visine 178 centimetara, a ako malo bolje pogledate njihove fotografije, primjetit će se da, ako bi se slikalu na dnu stepeništa, princ bi stajao iza Diane bar jednu ili dvije stepenice više. Princeza Diana zato nije nosila visoke potpetice kad bi bila u njegovom društvue. Koliko je Charles bio nesiguran zbog toga, svjedoči činjenica da se Diana za vrijeme braka i pojavljivanja s njim najčešće odlučivala za ravne cipele. Tek je nakon razvoda mogla bez grižnje savjesti nositi omiljene štikle.

https://www.instagram.com/p/BsJbWUGg6PQ/

https://www.instagram.com/p/BqsXqfjg_Ev/

 

Pročitajte još