Ostvarili su američki san: Ove holivudske zvijezde su Slaveni, a neki vode porijeklo iz BiH

Piše: Redakcija

Oni su danas najpoznatiji u holivudskom svijetu filma, a sve zahvaljujući svom trudu i radu. Ipak, mnogi od njih nisu rođeni u Americi i ostvarenje „američkog sna“ i nije bilo toliko lako. Zapravo, da su ostali vjerni svojim korijenima, možda nikada ne bi postali tako popularni. Ove zvijezde su Slaveni, a neki od njih su iz Bosne i Hercegovine.

Edin Gali Galijašević

Naš uspješni glumac s holivudskom adresom, koji je u svoju biografiju upisao ulogu u seriji “Mad Man”, glumi rame uz rame s Nicole Kidman, a nedavno i Ericom Robertsom.

Ashton Kutcher

Jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, baš kao i njegova supruga Mila Kunis, je Slaven. Ashton Kutcher je porijeklom iz Češke.

View this post on Instagram

#Stagecoach

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk) on

David Boreanaz

David Boreanaz poznati Booth u seriji „Bones“ je iz Slovenije i Slovačke. Njegova majka je polu Slovakinja, a prezime Boreanaz nekada je zvučalo „Berginc“ te vodi porijeklo iz Slovenije i Italije.

Leonardo DiCaprio

Najpoželjniji glumac ima direktnu vezu s Rusijom. Njegova baka Yelena Smirnova dolazi iz Rusije.

Edin Hasanović

Edin se rodio u Zvorniku, neposredno pred početak rata u Bosni i Hercegovini. Zbog ratnih dešavanja  mu je majka izbjegla u Njemačku gdje je započeo karijeru kao tinejdžer.Danas živi u Berlinu. Iako glumi u Njemačkoj, često ga možemo vidjeti među holivudskom elitom.

View this post on Instagram

A post shared by E d i n Hasanovic ️ (@edin__hasanovic) on

Joe Mangianello

Joe Mangianello danas je poznati glumac, a najviše se proslavio ulogama u filmovima „Spider-man“ i „Magic Mike“. Joe je poznat i po braku sa Vergarom. Njegovo porijeklo je Hrvatske.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti