Najskuplji zaručnički prstenovi: Kladimo se da ne znate kome koji pripada

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Jedino ako nemate društvenu mrežu Instagram onda niste ni primijetili da se u posljednje vrijeme svi zaručuju, vjenčaju ili imaju bebe. No, mi smo htjeli saznati koliko novca odlazi na ove skupocjene asesoare koje krase ruke najpoznatijih žena svijeta. Hmm, pa vjerovatno više novca nego što ćete ikada u životu vidjeti, ali ćete se i iznenaditi informacijom da zaručnički prsten Meghan Markle je jedan od najjeftinijih. Prsten koji će nositi do kraja svog života žene, najčešće, ne biraju, zato uvijek imajte na umu, da partnera možete suptilno uputiti na slične modele a cjenovno mnogo pristupačnije u našim radnjama. Ovo su

Ovo su neki od najskupljih.

Jennifer Lopez

Cijena: Više od milion dolara

Karat: 15

Bivša bejzbol zvijezda Alex Rodriguez zaprosio je latino divu nakon dvije godine veze raskošnim prstenom koji je procijenjen na milion dolara. Na nekim prodajnim mjestima, on bi mogao vrijediti i do pet miliona dolara.

Također, Jennifer je bila zaručena i za glumca Ben Afflecka koji joj je vjenčanje predložio s 6-karatnim rozim dijamantom Harryja Winstona koji je koštao 2.5 miliona dolara. Ali ipak nikada se nisu vjenčali.

Princeza Eugenie

Cijena: 30.000 – 50.000 dolara

Karat: 3

Jack Brooksbank kleknuo je pred princezu Eugenie ispred vulkana u Nikaragvi kada su bili na odmoru u januaru prošle godine, i to nekoliko mjeseci nakon što je princ Harry zaprosio Meghan.

Taraji P. Henson

Cijena: 70.000 – 80.000 dolara

Karat: 3.5

Taraji P. Henson gotovo se onesvijestila kada je ugledala prsten koji joj je daravao Kelvin Hayden. Prema „Brilliant Earth“ prsten je “klasični skup s okruglim briljantnim dijamantom od oko 3.5 karata“. Kompanija procjenjuje da je cijena prstena negdje između 70.000 i 80.000 dolara.

Meghan Markle

Cijena: 350.000 dolara

Karat: 4 do 4.5

Kada je odlučio da zaprosi Meghan, princ Harry je sam osmislio sve. Dijament u sredini, koji se procjenjuje na tri karata, je iz Botswane, jednog od prvih mjesta na koje su otišli na sastanak. Druga dva dijamanta na prstenu, svaki između 5.75 karata, pripadaju njegovoj pokojnoj majci, princezi Diani.

Njih dvoje su uživali u romantičnoj večeri, pripremajući piletinu kada se princ spustio na jedno koljeno i iznenadio Megan.

Kate Middleton

Cijena: 500.000 dolara

Karat: 12

Prince William je svojoj dugogodišnjoj kolegici sa koledža Kate Middleton, predložio da se vjenčaju u oktobru 2010. godine kada su bili afričkom safariju. Kad je postavio pitanje, pokazao joj je  12-karatni ovalni safir koji je okružen sa 14 dijamanata. Prsten je pripadao njegovoj pokojnoj majci, princezi Diani.

Zapravo, prsten koji je William darovao Kate je besplatan jer je to obiteljsko naslijeđe. Međutim, procjenjuje se da je njegov otac princ Charles 1971. godine za njega izdvojio 47.000 dolara. Vrijednost je od tada porasla, pa prsten sada vrijedi 500.000 dolara.

Melania Trump

Cijena: 1,5 miliona dolara

Karat: 15

Trenutna prva dama i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država vjerili su se na crvenom tepihu „Met Gala“. Donald je predložio Melaniji Knavs da mu bude treća supruga, a darovao je dijamantni prsten od 15 karata.  Jednom prilikom je kazao da je za njega dobio veliki popust. Međutim iz „Graff Diamond-a“, gdje je navodno kupljen prsten, kazali su da Trump nije dobio nikakvu posebnu uslugu, dodajući da je „s njim bilo zadovoljstvo poslovati“.

Blake Lively

Cijena: 2 miliona dolara

Karat: 12

Ryan Reynolds je glumici predložio vjenčanje s prstenom s naglašenim rozim zlatom, koji je dizajnirao Lorraine Schwartz. Njih dvoje bili su godinu u vezi, prije nego su sve iznenadili viješću da su se vjenčali u Charlestonu.

Kim Kardashian

Cijena: 4,5 miliona dolara

Karat: 20

Nakon što je potpisao veliki ugovor s „Adidasom“, Kanye West je odlučio zaprostiti Kim Kardashian s 20-karatnim prstenom, s imenom kompanije ugraviranim na njemu. Kim je rekla da je spavala kad joj je rekao da joj je donio nešto iz „Adidasa“, pa mu je rekla da će ujutro uzeti svoje cipele.

– A onda je stavio kutiju Lorraine Schwartz na moj jastuk i ja sam se probudila. Rekao je:” Znaš da sam upravo napravio onaj veliki Adidasov posao, pa sam ti donio nešto od Adidasa –otkrila je Kim jednom prilikom.

No, ono što je tužna vijest je da je Kim ostala bez prstena nakon pljačke u Parizu.

Beyoncé

Cijena: 5 miliona dolara

Karati: 18

Beyoncein dijamantni prsten od 18-karatnog, smaragdnog oblika s podijeljenom drškom malo je manji od onog koji nosi Kim Kardashian, ali košta nešto više. Nije poznato kako joj je muž Jay-Z predložio vjenčanje, ali možemo samo zamisliti trenutak kada je skupocijeni prsten stavio na njenu ruku.

Mariah Carey

Cijena: 10 miliona  dolara

Karati: 35

Jared Packer je dao Mariah Carey najveći kamen- dijamantni prsten od 35 karata. Njih dvoje bili su samo nekoliko mjeseci zajedno prije nego što ju je on odlučio zaprositi. Mariah se u jednim intervjuu našalila: “Tako je teško da ne mogu podići ruku!”.  Nažalost nisu uspjeli, a zaruke su otkazane. O tome koliko se slavna pjevačica vezala za ovaj komad nakita svjedoči činjenica da ga nije htjela vratiti vjereniku Jaredu Packeru čak ni nakon što si prekinuli zaruke.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti