Ako kruna odgovara: Lukavo ponašanje žena iz kraljevskih porodica

Piše: Redakcija

Kate Middleton možda je najviše prisutna na naslovnicama svjetskih magazina, ali širom svijeta postoje i druge lijepe okrunjene žene za koje uglavnom malo ko zna. Sve ove prekrasne dame su suprotnost Kateinoj klasi i eleganciji, a to što se kate Middleton puni svjetske magazine ne znači da se ove kraljevske žene nisu prepustile poprilično lukavom ponašanju. Samo zato što je vojvotkinja od Cambridgea slavnija, ne znači da je ona najskandalnija ili pak najkontraverznija.

 

Sirivannavari iz Tajlanda

View this post on Instagram

🎉ทรงพระเจริญ🎉 #พระเจ้าหลานเธอพระองค์เจ้าสิริวัณณวรีนารีรัตน์ ทรงใส่พระทัยทุกรายละเอียด ทุกขั้นตอน เพื่อให้การแสดงเป็นไปอย่างสมพระเกียรติ กับมูลนิธิวงดุริยางค์ซิมโฟนีกรุงเทพ ในพระอุปถัมภ์ พระเจ้าหลานเธอ พระองค์เจ้าสิริวัณณวรีนารีรัตน์ (Royal Bangkok Symphony Orchestra) ในการจัดการแสดงดนตรีเฉลิมพระเกียรติ #สมเด็จพระเจ้าอยู่หัว เป็นการแสดงคอนเสิร์ตเปิดสมัยกาล (Season) แห่งปี ๒๕๖๒ Thanks Photo: H.R.H Princess Sirivannavari Nariratana H R H Princess Sirivannavari Nariratana 🍃🌼🌼🍃 #princesssirivannavarinariratana #princesssirivannavari #เจ้าหญิงดีไซเนอร์ #ขอพระองค์ทรงพระเจริญ

A post shared by kitakawajane (@kjan921) on

Tajlandska princeza Sirivannavari 2009. godine rangirana je među 20 najzgodnijih dama na Forbesovoj listi. Odrasla je u Velikoj Britaniji s majkom, a sada živi na Tajlandu s ocem i djedom, kraljem. Sa svojih 30 godina ona je ljubiteljica umjetnosti i sporta, a aktivni je sudionik u svijetu visoke mode.

 

Mary iz Danske

Mary je supruga princa Fredericka, koji je prvi u liniji za nacionalni tron. Mary je svog supruga upoznala u jednom pabu u Sydneyu, a prije nego što se pročulo za Kate Middleton njih dvoje su bili glavna priča u svim medijima. Kraljevski par sada ima četvero djece zajedno.

 

Rania iz Jordana

https://www.instagram.com/p/BhuFnjeBlwo/

Jordanska kraljica Rania poznata je u svom radu pri obrazovanju, zdravstvu, osnaživanju mladih i zajednice, kao i međukulturnom dijalogu. Ima četvero djece, dva sina i dvije kćerke, sa svojim suprugom, kraljem Abdullahom bin al-Husseinom. Ima počasni magisterij iz međunarodne saradnje i razvoja na Univerzitetu u Rimu.

 

Letizia iz Španije

View this post on Instagram

#arco2019

A post shared by Queen Letizia of Spain 🇪🇸 (@queenletizia) on

Španjolska kraljica Letizia jedna je od najomiljenijih modnih trendseterica kraljevskog svijeta. Bila je novinarka i voditeljica vijesti prije braka s kraljem Filipeom 2004. godine. 2015., imenovana je za veleposlanika prehrane u Organizaciji Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti