Sedmogodišnji model Farouk James: Kosa je njegov zaštitni znak

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Farouk James je sedmogodišnjak koji voli video igrice, ples, fudbal, rugby i modeling. Ipak, njegova neobična afro duga kosa privlači mnogo pažnje. Mama Bonnie, koja brine o njegovoj karijeri modela, svaki dan nekoliko puta uređuje Faroukovu kosu, na koju potroši po pola boce regeneratora po jednom raščešljavanju.

Ipak, kaže da joj to nije teško, jer zahvaljujući starijoj djeci koja su isto iz miješanog braka ima iskustva s ovakvom kosom i zna kako se ona “ponaša”. Jedino što joj smeta jest to što je ljudima još uvijek čudno vidjeti dječaka s tako dugom kosom, ali Farouk je taj koji ju ne da skratiti. 

– S modelingom smo počeli kad je Farouk imao samo šest mjeseci – priča majka, i kaže da je onda bilo lakše jer mu je kosa išla put gore, u zrak.

Kako su rasli i Farouk i kosa, prirodno se spustila dolje, a onda je dječak počeo gubiti poslove u modelingu, a mami su rekli da mu mora skratiti kosu ako želi da Farouk ima posla u modnoj industriji jer je previše ličio na curicu.

Postoje kompanije koje oje Farouka žele baš takvog kakav je, koje traže baš takav look pa danas on radi za njih.

Budući da je u svojih sedam godina Farouk već zaradio popriličnu svotu novca, Bonnie kaže da sve stavlja u njegov fond za školovanje, tako da dječak jednog dana sam može odlučiti što će raditi i kako mu taj novac može pomoći. A on još nije siguran želi li biti nogometaš, model ili bankar. 

Pročitajte još