Chateau Marmont čuva sve tajne holivudske elite

Piše: Redakcija

Foto: Tripsavvy

“Chateau Marmont” je špilja bogatih i slavnih gdje svaka indiskrecija ostaje ispod debelih tepiha u sobama i bungalovima koji su postali legendarni po ekscesima svojih slavnih stanovnika. Upravo o ovom hotelu su napisane knjige te snimljeni filmovi i serije.

Jim Morrison je pao s krova hotela, Howard Hughes je ovdje imao sobu  iz koje je špijunirao starlete koje su se okupljale kraj bazena, Jean Harlow je ovdje varala supruga s Clarkom Gableom, Helmut Newton je ovdje živio sa ženom i tragično poginuo kada se zabio automobilom u zid ispred hotela, Dennis Hooper je organizirao orgije, Courtney Love je iz sobe izbacila Peaches Geldof kada je ova progutala stotinu tableta za spavanje, Billy Idol je nag demolirao cijelu sobu. Led Zeppelin su uletjeli s motorima u predvorje hotela, dok je John Belushi ovdje umro od predoziranja.

Image result for Chateau Marmont

Foto: Chateau Marmont

Potrebno je znati da za većinu ovih stvari ne postoje fotografski dokazu, jer “Chateau Marmont” ima strog pravilnik ponašanja u kojem stoji: nema fotografiranja, nema objava na društvenim mrežama, nema davljenja slavnih gostiju za autogram ili fotografiju… 

Image result for Chateau Marmont

Foto: Chateau Marmont

Hotel postoji još od 1929. godine, a u modernu eru ga je uveo poznati hotelijerski poduzetnik Andre Balazs koji u svom portfoliju ima nekoliko hotela širom svijeta. Balazs je majstor zanata, čovjek koji zna kako stvoriti atmosferu i dovesti prave ljude koji neko mjesto čine poželjnim. Kada ga je kupio 1990. godine i platio ga samo 12 milionadolara, hotel je bio u lošem stanju, a on je od njega naravio sofisticiranu renovaciju za koju je angažirao Shawna Hausmana i Fernanda Santangela koji su oplemenili prostor s vintage komadima bez da su narušili atmosferu istoga. 

Image result for Chateau Marmont

Ima 63 sobe, privatne bungalove i penthouse. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti