Pranje veša može biti problem: Ovi savjeti mogu vam pomoći

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Vjerovatno vam se svima barem jednom desilo da nakon što izvadite veš iz mašine, on ne miriše baš onako čisto i svježe kako ste se nadali. Ukoliko želite da vam veš bude čist i mirišljav, nije dovoljno baš samo da ubacite odjeću u mašinu. Ipak, postoji način kako da spriječite neželjene efekte kada je riječ o pranju veša. Opremu za vježbanje najbolje je prati u hladnoj vodi, ali tako što ćete staviti pola doze praška za veš, uz jednu šolju sirćeta, to će eliminisati sve neprijatne mirise.

U ovom slučaju, nije poželjno dodavati omekšivače i osvježivače za veš. Jeans je najbolje da perete nekim blažim deterdžentom, u hladnoj vodi, odnosno na nekom “blažem” programu u mašini za veš. Pamučni donji veš perite na najvišoj temperaturi, zajedno sa peškirima i drugim svijetlim, pamučnim stvarima. Kada perete veš od osjetljivijih materijala, preporučuje se da taj veš perete na programu za osjetljivu odjeću, blažim deterdžentom. Košulje prije pranja obavezno raskopčajte i perite ih u skladu sa onim kako je označeno na etiketi, što zavisi od materijala. Vunene stvari perite na programu za vunu ako ga vaša mašina ima, ili na programu za osjetljive stvari. U tom slučaju koristite blaži deterdžent.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti